oorlog

mierenmoord

Lord of the Ring in het klein! Al meer dan 24 uur lang is een weidepaal vlak bij het sparrenbos het toneel van een hevige veldslag. Het conflict draait – vermoed ik toch – om territorium. Twee mierenlegers van ogenschijnlijk dezelfde soort gaan elkaar ongenadig te lijf. Op de foto hierboven in een eerlijk lijf-aan-lijf gevecht, maar in veel gevallen is er één de pineut van een bijtgrage meerderheid. Ik had vroeger al gelezen/gehoord van mierennesten die hun buren aanvallen, maar dat die veldslagen meerdere dagen kunnen duren, daar had ik geen idee van.

mieren veldslag

Dit bericht is geplaatst in dieren, just pictures met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar oorlog

  1. Menck schreef:

    Ronduit sublieme foto’s!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.