scheerbeurt

Moe maar voldaan, zoals dat heet.

Niet gedacht dat ik rond zou raken dit weekend, maar toch gelukt. Met de bosmaaier de hooiweide in de boomgaard te lijf gegaan en alles afgevoerd. Onderweg nog een paar mooie verrassingen: een paar bruine kikkers, véél (gigantisch veel) insecten en ook een aantal nieuwe plantensoorten ontdekt (bosandoorn o.a., en een paar onbekende die al door de bosmaaier gemangeld waren voor ik doorhad dat er iets aan de hand was). Traditioneel het toefke margrieten ontzien, zodat die voor nageslacht kunnen zorgen, en al de rest op een grote takkenhoop gegooid zodat de egels deze winter ook ergens terecht kunnen.

margrieten

 

Het was overigens een goed weekend om door te werken: grotendeels droog maar grauwig en bewolkt (dus toch geen mooi licht voor foto’s). En nu mag het weer beteren, zodat ik des avonds weer schoon portretten kan maken.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

3 Responses to scheerbeurt

 1. Ann schreef:

  Ja, nen hof is schoon, maar er is altijd wel iets te doen he. Leuk dat sommige mensen alles nog bij hun naam kennen ook, ik ben al lang blij dat ik alle mensen die ik nu en dan zie bij hun naam kan noemen ;-)

 2. Margo schreef:

  Heel leuke foto.
  Ik kan nog veel leren.

  Groetjes en tot…

 3. speedy schreef:

  Vroeger had ik ook een grote tuin en heb daar hard in gewerkt.
  Nu heb ik een terras met bloembakken en ik moet zeggen dat ik mijn tuin niet echt mis.
  Vanuit mijn zetel heb ik uitzicht op het park en ander groen.
  Maar zolang je kan, geniet ervan. Je kent er blijkbaar veel van.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.