nieuwe soorten

In de neverending inventarisatie van de tuin: drie nieuwe soorten.

bramensprinkhaan witvlakvlinder Lasiocampa quercus

Links een Bramensprinkhaan, daarnaast een rups van een Witvlakvlinder, en tenslotte een rups van een nachtvlindertje dat zelfs geen nederlandse naam heeft: Lasiocampa quercus (met dank aan het fijnste forum op heel ‘tinterweb voor het determineren). In de grond is het dweilen met de kraan open, die inventarisatie. Een half uurtje efficiënt beestjes vangen in de tuin levert me gegarandeerd minstens vijftig nieuwe soorten op. Ik ben dus nog voor jaren gerust, en ik ben nog niet eens serieus met het echt kleine grut of de moeilijke groepjes begonnen. Maar het is me in hoofdzaak om de foto’s te doen, niet zo zeer om het lijstje soorten. En dan liefst nog een iets betere foto dan de drie registratiefoto’s die hierboven staan. Want uiteindelijk is zo goed als elke diersoort al correct gefotografeerd en gedocumenteerd, dus daar valt nog weinig aan toe te voegen. De beestjes op een aantrekkelijke, bijna -ik durf het maar met moeite zeggen- poëtische manier in beeld brengen, daar zit de moeilijkheid en (pardonnez-moi le mot) de uitdaging. En dat lukt maar met één op honderd foto’s, als ’t meezit. Maar als het lukt, dan is mijnen dag goed.

Dit bericht is geplaatst in dieren, just pictures met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Responses to nieuwe soorten

  1. speedy schreef:

    Die tweede, dat is een grappig ding met die gele borsteltjes.

  2. yo schreef:

    en die eerste precies een van die monsters uit Lord of the Rings

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.