vuur

bosbrand in woubrechtegem?

Op wolkenloze avonden is een zonsondergang in het belendend sparrenbos altijd een spektakel. Iets waarvoor we vanuit ons huis op de eerste rij zitten. Het bos lijkt wel in lichterlaaie te staan. Moeilijk te fotograferen, zo’n donkere bos gecombineerd met felle lichtstralen . De foto is dan ook maar een slap afkooksel van de werkelijke gloed, hopelijk ooit een betere versie. (ja ik ben een krefte*, en ja ik wordt soms moe van mijn eigen).

*: als inwijkeling spreek ik ook al een aardig woordje zuid-uustvloms meneer en madam! Kreften is wat we in mijn land van oorsprong ook wel neuten plachten te noemen. En in’t skoon vlaams wordt dat zagen.

Dit bericht is geplaatst in just pictures, zonder rubriek. Bookmark de permalink.

3 reacties op vuur

 1. Menck schreef:

  Ook in West-Vlaanderen is het kreften. De ‘e’ wordt dan wel is ‘i’ uitgesproken. Kriften dus.
  Mooie foto. Doet me wat aan Griekenland denken. :-)

 2. Menck schreef:

  De tweede ‘is’ = ‘als’, uiteraard.
  Altijd te vlug willen zijn is ook niet goed.

 3. speedy schreef:

  Ik hou ook van zonsondergang-foto’s.
  Mijn aparaatje is maar heel gewoon, maar om de ondergaande zon in beeld te brengen, zet ik de knop op ‘zonsondergang’ en dan krijg je wat extra licht.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.