harvest

appeloogst

Soms kan één woord een heel welbepaalde sfeer oproepen. ‘Harvest’ is er zo een. Wát een fijn woord! Er gaat een soort melancholische warmte van uit. Letterlijk vertaald betekent het ‘oogst’, maar er zit ook een flinke scheut ‘herfst’ in. Afvallende bladeren, okkernoten, binnengehaalde oogst, de dichterbij sluipende winter. Met als soundtrack de muziek van Neil Young , die met titels als ‘Harvest’ en ‘Harvest Moon’ er nog wat extra weemoed op gooit. A zo iets. Naar mijn gevoel past het beeld van de opgestapelde appeltjes hier wonderwel bij. Het is een fractie van de fruitoogst dit jaar. Jacques Lebel (in de kistjes onderaan) en James Grieve (op de voorgrond). De Reine des Reinettes appels hangen zelfs nog in de boom. Waar ik díe nog allemaal moet stockeren…? In elk geval: ze moeten er dringend af, want anders vallen ze gewoon op de grond. Niet dat dat een drama is, de schapen weten er wel weg mee. Herfst: ’t is één van mijn vier favoriete seizoenen.

Dit bericht is geplaatst in planten met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op harvest

 1. Menck schreef:

  Je bent duidelijk óók in een herfstmood. ;-)
  Eén van je vier favoriete seizoenen? Haha, die stelling hanteer ik eveneens.
  O ja: de appelen zien er heerlijk uit!

 2. speedy schreef:

  Lijkt me heerlijk, je eigen appeltjes kunnen opeten.
  Wat hebben de mensen toch met dat geklaag over de herfst?
  Mij stoort het helemaal niet, het heeft toch ook zijn charmes?
  Misschien ben ik wel een herfstmens?

 3. Artemis schreef:

  Een stille genieter ben ik, van je blog.

 4. peter schreef:

  Als ik Harvest hoor, dan denk ik als eerste (als echte liefhebber) aan Neil Young, daarna aan de maan zoals hij afgelopen nacht zich liet zien en dan de herfst…..maar eigenlijk is het een smeltkroes van deze 3 dingen ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.