morgenstond

Meewarig (en ook wel lichtelijk verontwaardigd) gemurmel was mijn deel toen ik deze morgen mijn pluimvee van graanmengsel ging bedienen. En de beestjes hadden gelijk, want het was halfzeven en nog zo goed als pikdonker. Nog lang geen tijd om op te staan voor het gemiddeld neerhofdier. Maar mijn vroegtijdig optreden is vanaf nu op weekdagen dagelijkse kost, tot de dagen weer beginnen te lengen. De uitslapers onder mijn kippen, kalkoenen en parelhoentjes zullen er mee moeten leren leven: ofwel opstaan, ofwel hun ontbijt afstaan aan de vroege vogels. Ze moeten maar een beetje solidair zijn met hun baasje, nèm.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

6 reacties op morgenstond

 1. warre schreef:

  Het begint inderdaad te spannen. Des morgens nog een uurtje klaarheid meepikken en des avonds nog vlug proberen iets te doen voor de duisternis invalt. En overdag van achter de computer naar buiten tuurend – uitkijken of het weekend er al aankomt.

 2. Menck schreef:

  Samen met het graanmengsel een wekkertje deponeren, kan een uitkomst bieden. Arrangeer daarbij met uw neerhofvolkje een beurtrol voor wat betreft het afzetten van de wekker. ;-)

 3. speedy schreef:

  En binnenkort het winteruur… nog erger!

 4. Annemie schreef:

  Het wordt weer aanpassen aan de lange donkere dagen….en volgende maand wordt het nog erger, zogezegd in ruil voor een uurtje méér slaap! :roll:

 5. Hildegarde schreef:

  Aaaaaaaaah, wat gemeen, uitslapen is geen ontbijt ! Grapje, hoor. Half zeven is geen uur om een mens door te jagen, vind ik persoonlijk, maar ik ben dan ook een nachtvogel.
  P.S. Ja, wie weet kwamen we elkaar wel eens tegen in het natuurwerkcircuit.

 6. Artemis schreef:

  En daarenboven zijn de kippen blijkbaar aan een legstop toe. Slechts 1 eitje van zeven kippetjes. Treurige bedoening.

Reacties zijn gesloten.