of mice and men

Kippen- en schapenvoer wordt ten onzent bewaard in van die grote blauwe tonnen (zo het chemisch-afval type), zodat het proper en droog blijft én zodat knaag- en ander gedierte er niet bij kan. Maar dat vereist wel dat je er het deksel op zet natuurlijk, iets wat ik af en toe wel eens over het hoofd durf te zien. Zoals gisterenavond. Met als gevolg dat ik deze morgen begroet werd door een roerloos muizeke dat deed alsof het mij niet zag, tot ik met de grote schep naderde om mijn pluimvee van ontbijt te voorzien; toen panikeerde het wel eventjes, ’t dutske. Nu heb ik persoonlijk niks tegen huismuizen, zolang ze hun naam maar niet al te letterlijk nemen en vooral buitenshuis blijven. Een paar muizen in de kotjes en stalletjes om de katten te entertainen zijn op zich geen probleem. Vooraleer naar mijn werk te vertrekken heb ik dan maar een ruwhouten balkje in de ton gezet, langswaar het beestje zich op zijn gemak naar boven kan werken, na zich eerst barstensvol gevreten te hebben aan het kippenvoer.

huismuis-heaven

Bovenstaande foto dateert van maart vorig jaar, toen een collega-muis zich in nét dezelfde situatie bevond. Die beestjes moeten niet weten waar eerst geknabbeld (ze moesten mij zo in een zwembad chocotoffs droppen…).

Dit bericht is geplaatst in dieren, just pictures met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to of mice and men

 1. annetanne schreef:

  Déjà-vu… Wij bewaren ons kippenvoer in de groene GFT-bak, die hier immers zijn officiële doel niet kan dienen… (kippen voor het tafelafval, composthoop voor de rest van het organisch afval)
  Sinds onze kat in het voorjaar onder de wielen van een auto het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, en de gemeente bovendien door een zwerfkatten-actie ook het loslopende vriendje van wijlen de kat liet inslapen, kende de muizenpopulatie rond het kippenhok een exponentiële groei…
  En jawel hoor, bak ook eens een keer laten openstaan, en begroet met twee panikerende muizen…

 2. Menck schreef:

  ‘L’embarras du choix,’ zal dat beesteke gedacht hebben. ’t Ziet er in ieder geval niet ondervoed uit.

 3. speedy schreef:

  Eigenlijk toch een klein lief bezeke… en inderdaad, rond als een tonneke.

 4. Annemie schreef:

  Echtgenoot zegt altijd: ’t Zijn goeie huizen waar muizen huizen …
  Bij ons hebben ze het wel letterlijk genomen, die huismuizen -> ze hebben de snoepkast gevonden :roll:

 5. Artemis schreef:

  Jij verwent je muizen wel! Die ton, een goed idee, mijn zakken kippenvoer zijn altijd lekgebeten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.