vraagje

Gisteren zat ik voor een bijscholing een halve dag achter een andere PC. Websitekens bouwen was het thema. Vandaar dat ik, vanzelfsprekend geheel in het kader van de cursus ;-) , langs mijn blogdingske kwam. Het viel mij onmiddellijk op hoe donker de onderstaande foto, van de schapen in de boomgaard, wel was op dat scherm aldaar. Terwijl hij er op het (TFT-)scherm van mijn PC thuis wel ok uit ziet. Vandaar dat ik mij nu dus af vraag hoe deze foto, en bij uitbreiding alle andere foto’s op deze blog, op uw scherm verschijnen, geachte lezer. Te donker? te licht? just van pas? Laat het vooral weten. Ook u daar, die anders nooit reageert (jaja, gij!).

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags . Bookmark de permalink.

8 reacties op vraagje

 1. annetanne schreef:

  Op de (oude, ouderwetse) monitor van mijn PC ziet je schapenfoto er inderdaad wat te donker uit. Vooral in het onderste deel van de foto en in de boomstam zit daardoor heel weinig detail. Maar voor het overige heb ik de kleuren van je foto’s altijd prima gevonden.

  Maar ik vind het ook heel lastig om kleuren goed te krijgen. Tot een tijdje geleden heb ik de foto’s voor mijn blog bewerkt op mijn laptop (die intussen wijlen is), omdat ik de kleuren daar mooier vond… Tot ik tot de ontdekking kwam dat het resultaat daarvan was, dat niet alleen op de PC, maar op elke andere computer de kleuren schreeuwend oververzadigd waren. Dus nu maar alles terug op de PC…

  (Euh… ik mocht mij toch ook aangesproken voelen door je laatste zinnen?)

 2. ntone schreef:

  hier valt dat heel goed mee, TFT van laptop…
  Natuurlijk is er geen een scherm met dezelfde instellingen, laat staan kleur-schema….

 3. heivlinder schreef:

  De schapen zijn misschien een beetje aan de donkere kant, maar dat heeft ook zijn charme. De overige foto’s zijn naar mijn mening echter prima (op een voormalig (+/- 6 mnd geleden) gekalibreerde monitor).

 4. Annemie schreef:

  Ik heb geen verstand van fotografie maar die foto stoort me niet – vind ik niet echt donker. Het voorplan misschien wel iets maar dat komt waarschijnlijk door de hoek van waaruit je die foto genomen hebt.

 5. blogderzuchten schreef:

  Ik kijk op een I-book scherm en de foto ziet er uit zoals ik dacht dat het de bedoeling was: de bomen scherp donkerder afstekend tegen de blauwe achtergrond met de ietwat donkere wolken ertussen. Heel mooi contrasterend.

 6. yo schreef:

  Dat herken ik nu eens zie, op ‘mijn’ computer ziet alles er veel somberder uit dan op die van mijn wederhelft (modernere vesrie met groter scherm). Maar neen, die van jou zien er altijd zeer goed uit en voor de donkere foto’s verhuis ik wel naar de overkant van de tafel. Nu ja, bij verzadiging denk ik meer aan eten; van fotografie heb ik maw niet veel kaas gegeten.

 7. warre schreef:

  Als het een geruststelling mag zijn … op onze wekelijkse gekalibreerde schermen verschijnen jouw foto’s perfect op temperatuur :) een beetje het nadeel van het web, ik maak naast drukwerk ( waarvoor de kalibratie ) ook websites, emails, games en soms valt het wel eens tegen als je dat dan op een scherm bij iemand thuis te zien krijgt.

 8. speedy schreef:

  Voor mij is de foto prima. Beetje donkere voorgrond, maar daardoor komt net de mooie blauwe lucht zo goed tot zijn recht. Ik dacht dat dat de bedoeling was… (ik heb iets met mooie luchten)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.