oase

oaseZe stonden al jaren in mijn linkenlijst: stichting oase. Een Nederlandse organisatie die natuurrijke tuinen en parken wil promoten. Ik kende hen enkel van hun website, waar eerlijk gezegd op het eerste zicht niet zo gígantisch veel informatie te rapen valt. Maar onlangs kreeg ik een exemplaar van hun tijdschrift ‘oase’ onder ogen, en voorwaar: dat viel mij bijzonder mee. De gepaste mix van natuurbeleving, grondig onderbouwde artikels en inspiratie om dingen zelf te doen. Vooral (in het nummer dat ik gezien heb) dinges met grote tuinen zoals ik er ene heb, én dinges om je kinderen daar volop van te laten genieten. Ik was dermate gecharmeerd dat ik mij prompt een abonnementje aan de hand gedaan heb. Maar je moet mij niet op mijn woord geloven: via hun website kan je een gratis proefnummer aanvragen.

Afgezien daarvan, en dit geheel terzijde, moet ik bij het horen van al wat naar ‘oase’ of ‘oasis’ neigt onvrijwillig terugdenken aan de cult-filmpjes van Carlos. Jeugdsentiment, het ligt altijd op de loer…

Dit bericht is geplaatst in further reading met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op oase

 1. yo schreef:

  na een jaar vond ik het wat tegenvallen, maar af en toe stonden er idd wel interessante ideeën in. Als je die oude nummers graag hebt, je vraagt maar (’t kan effe duren: moet mijn archiefkast nog uitmesten).

 2. annetanne schreef:

  Bedankt voor de link! dat moet ik ook eens van wat dichterbij bekijken!

 3. menck schreef:

  Leuke (zij het beperkte) site, maar toch vind ik nergens een pagina om een gratis proefnummer aan te vragen.

 4. bart schreef:

  yo: bedankt voor het aanbod. als je in de toekomst doorheen je archiefkast geworsteld bent: ik heb wel interesse.

  annetanne: you’re welcome :-)

  menck, als je via het contactformulier een abonnement bestelt krijg je eerst een proefnummer in de bus, met daarin alle gegevens om een abonnement te nemen.

 5. yo schreef:

  ik krijg het zitten: lenteschoonmaak en zo en zie wat vind ik terug: vijf oude nummers van oase waaronder het hierboven getoonde nummer. Stuur ik ze allemaal naar jou en verdeel jij verder?

 6. bart schreef:

  @yo: altijd welkom. Als je je rekeningnummer er bij stopt schrijf ik de portkosten over.

 7. yo schreef:

  dat hoeft niet hoor (zegels genoeg alhier). Ze zijn onderweg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.