achter de schermen

De frequentie van de eigenwijze-tuin-berichten benadert momenteel de communicatieve vaardigheden van een asociale monnik met zwijggelofte, maar dat heeft geheel en al te maken met een hoop gepuzzel achter de schermen. Het resultaat daarvan is deze nieuwe layout, die wat betere organisatie van één en ander toelaat, én bovenal bredere foto’s mogelijk maakt. De bredere foto’s kan je in onderstaand bericht al zien. De betere organisatie zal nog een paar lange winteravonden vergen.
Niettemin: mits wat gefoefel in de CSS-bestanden en een beetje puzzelen met iframe-dinges en javascriptjes ben ik er zelfs in geslaagd om een begin te maken met de tuinsafari (zie menu bovenaan). Nog niet 100% mijn goesting, maar ik kan de vinger nog niet leggen op wat me nog stoort.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags . Bookmark de permalink.

9 reacties op achter de schermen

 1. AnneTanne schreef:

  Leuk!
  Als ik mag zeggen wat niet 100% mijn goesting is in deze lay-out? Ik vind de font-size net iets te groot in verhouding met de line-height. Zou dus een iets grotere interlinie willen zien in de berichtjes zelf. Vooral de berichten zonder foto’s vind ik anders nogal ‘grauw’ ogen.
  Maar je geeft me wel zin om ook weer aan mijn lay-out te gaan sleutelen. Maar zoals je zegt: knutselen aan de lay-out en een mooie frequentie van publiceren aanhouden gaat niet echt goed samen. Die tuinsafari is een leuk initiatief.
  Op flickr heb ik zo eens een collectie ‘zaadplanten’ aangemaakt die ik vervolgens heb ingedeeld volgens de nieuwe taxonomie. En dan kom je bijvoorbeeld via Zaadplanten – Geavanceerde tweezaadlobbigen – Rosiden – Fabiden – Fabales bij de Fabaceae uit. Misschien dat ik dat ook eens moet proberen binnen mijn site onder te brengen…

 2. Raf schreef:

  ’t Was even wennen, de nieuwe layout, maar als je daarmee grotere foto’s kan presenteren, is dat zeker de moeite waard. De opmerking van AnneTanne over de font-size vs. line-height volg ik. Niet dat het me stoort, maar ’t zou mooier zijn met een kleiner lettertype. Wie het dan niet kan lezen, moet de font-size in zijn/haar browser dan maar aanpassen…

 3. zeezicht schreef:

  De vorige smalle layout vond ik anders ook niet mis. Nu is het effe wennen. Een technische reactie kan ik er niet over geven, maar jij bent blijkbaar goed bezig.

 4. Menck schreef:

  Sinds de nieuwe site krijg ik vervormde foto’s te zien. Bizar. Of het aan de aanpassingen alhier dan wel aan mijn pc ligt, weet ik (alsnog) niet.

 5. bart schreef:

  @annetanne en Raf: heb wat aan de font-size gesleuteld, én aan de tuinsafari.
  @zeezicht: ik blijf prutsen tot het naar mijn goesting is ;-)
  @menck: hoe bedoel je precies, vervormde foto’s? ook na een ‘refreshke’?

 6. Menck schreef:

  Ook na een refreshke, ja. Ik zou je tonen wat ik te zien krijg, maar via het reactieluik kan dat natuurlijk niet. Je e-mailadres vind ik hier niet terug. Anders had ik je eens zo’n foto opgestuurd.

 7. bart schreef:

  Menck, mijn emailadres staat onder ‘de tuinier’.

 8. Menck schreef:

  You’ve got mail. ;-)

 9. Ann schreef:

  Je bent duidelijk een ‘slimme mens’, dat je je eigen layout kunt vastleggen en zo… En dan schrijf je ook nog met een bijzonder vlotte pen én ben je een begenadigd fotograaf *zucht* ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.