zoek de vaut

Na de schaamtelijke puinhoop van maandag kwam er vandaag gelukkig een mooier stukje tuin in beeld: de hooiweide naast het sparrenbos. Tot twee jaar geleden was dit nog een stuk van de graasweide voor de schapen, vandaar dat de vegetatie nog zwaar overheerst wordt door grassen. Niettemin toch al een schoon stukske, met ondermeer kamgrasjes en al. En massaal veel sprinkhanen dus.

MAAR (!) (gniffel-gniffel): die van Ketnet laten zich toch voorwaar op een foutje betrappen in de editie van vandaag zekerst! Zie je het ook? (omtereerst in de reacties!)  Edoch, globaal, haast ik mij te zeggen, nu we drie van de vijf afleveringen achter de kiezen hebben: chapeau voor het mooie werk. Ik ben echt onder de indruk van wat ze er van gemaakt hebben.

 

 

Bemerk ook het professioneel geperforeerde sprinkhaanvangpotdeksel (–> weer een scrabblewoord, Menck!): homemade door ondergetekende, jazeker! Allez, en nu allemaal weer aan het werk! (gij ook, Jurgen!)

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

7 Responses to zoek de vaut

 1. chelone schreef:

  Ik zal wel mis zijn: de spiegelreflectie in de bokaal?

 2. AnneTanne schreef:

  ’t Zal ergens in de tekst zitten zeker? Een onderdeel of een beest verkeerd benoemd? Maar ik kan het filmpje morgen pas met geluid bekijken, want hier wordt verondersteld dat ik de boxen dicht laat als de TV ook opstaat…

 3. bart schreef:

  @Chelone en Annetanne: goeie poging, maar neen. (en je hebt het geluid niet nodig om de fout te vinden) Al geef ik toe dat het makkelijker te zien was op TV dan op het kleine you-tube schermpje. Nog even de kans laten aan anderen, morgen geef ik een stevige hint :-)

 4. Stefan schreef:

  Ik heb de indruk dat het om 2 verschillende ex. gaat (een onvolgroeid ex en een ouder ex.) en dat bij 1 ervan een achterpoot ontbreekt, maar dat laatste kan liggen aan de weerspiegeling van de bokaal.

 5. Menck schreef:

  En of het weer een nieuw scrabblewoord is! ;-)
  Wat de vaut betreft: op een bepaald moment springt de sprinkhaan weg naar rechts uit beeld, terwijl meteen daarop het kleine meisje naar links kijkt waar hij gebleven is. Beetje verkeerd gemonteerd, toch?

 6. bart schreef:

  Ik verlos u even uit uw verscheurende onzekerheid. Stefan komt dichtst in de buurt, al is hij nog mild in zijn oordeel. Want ze hebben inderdaad sprinkhaantjes door elkaar gehaald. En niet een jong en een volwassen beestje, maar twee volledig verschillende soorten (’t is durven!).
  Want wat vangt Christie?
  een langspriet
  inderdaad: een Zuidelijk spitskopje, een langspriet.
  En wat zit er in het potje?
  een kortspriet
  Zienu: ’t is begot een Krasser geworden. Zoals Christie geheel juist omschrijft: een kortspriet. Ha, ze hebben de soorten dooreen gehaald! Fout Fout Fout! (!!!)
  Ja, ik word soms moe van mijn eigen.

 7. chelone schreef:

  Ik wist dat die uitzendingen leerrijk zouden zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.