geen foto

Deze morgen zag het er nog goed uit: alletwee de nieuwbakken lammetjes waren alive and kicking. Maar zo rond 16 uur deze namiddag bleek één van de beestjes gewoon zijn laatste reserves uitgeput te hebben, en was het niets meer dan een hoopje ellende. Toen ik probeerde om de ooi te melken (om het lam met een papfles te voeden) bleek algauw wat het probleem was: amper melk.
Den duts was ondertussen al te ver heen: urenlang bezig geweest met warmtelamp, papfles, een suikerboost: niks kon nog baten, het beestje ging zienderogen achteruit, en is ondertussen dood. Ik weet het, het is maar een dier, maar toch: zo zonde om een perfect lam te verliezen. Ook vorig jaar is dezelfde ooi een pasgeboren lam kwijtgespeeld, misschien zit ze met een fundamenteel probleem.

Alle hens aan dek nu om zijn broertje nog te redden, want ook die heeft allicht te weinig melk ter beschikking om het alleen te redden.

Gelukkig is Wim De Middeleer uit Denderhoutem ne mens met het hart op de juiste plek, en mocht ik op zijn sluitingsdag tóch om Denkavit melkpoeder komen in zijn gespecialiseerde diervoederwinkel. Straks nog een papfles proberen geven, en hopen dat de combinatie moedermelk aangevuld met papfles volstaat om het beestje in leven te houden. Ik voel me wel een beetje uitgeblust nu. Het laatste ketnet-filmpje zal voor een andere keer zijn, vrees ik.

update dinsdag 26 februari: nummer twee leeft nog, en ziet er op het eerste zicht OK uit. Wordt vervolgd…

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

6 Responses to geen foto

 1. Hildegarde schreef:

  Jammer, oprecht jammer. Bijzonder mooie beestjes trouwens zoals te zien op je foto hiervoor.

 2. zeezicht schreef:

  Oh wat erg! Hopelijk kan je het andere nog redden. Ik duim ervoor…

 3. Menck schreef:

  Fuck, wat jammer. Hopelijk redt lam nummer twee het wél.
  “Het is maar een dier,” zeg je. Ik denk daar toch enigszins anders over.

 4. bart schreef:

  Nummer twee lijkt het nog steeds goed te doen. Misschien mogen we er ons stilaan minder zorgen over beginnen maken. Kunnen we ineens onze aandacht verschuiven naar het nageslacht van de derde (en laatste) ooi, die vandaag gelammerd heeft, want dat zijn er drie geworden… ook alweer kans op problemen, want met drie lammetjes voor twee spenen bestaat het gevaar dat er een duts is die niet genoeg te bikken krijgt. Gelukkig heb ik ze al alledrie zien drinken vanavond…

 5. Menck schreef:

  ’t Is daar blijkbaar een vruchtbare streek bij jullie; nog drie erbij!

 6. chelone schreef:

  Geen nieuws vandaag, dus hopelijk goed nieuws over het lammetje.
  Wat een emotionele en warme wereld, daar bij jullie. Puur natuur!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.