pcb-eieren, of ook wel: oud nieuws

Want ik wist dat al drie maand, ik. Eigenlijk al een jaar, zelfs.

Dus had Houbi hier wat aandachtiger gelezen destijds, hij was deze morgen niet naast zijn stoel gevallen.

Dit bericht is geplaatst in dieren, zonder rubriek. Bookmark de permalink.

11 reacties op pcb-eieren, of ook wel: oud nieuws

 1. yo schreef:

  toen ik het nieuws hoorde dacht ik: straks efkes terug naar dat tabelletje van Bart, maar dat stelt mij nu niet gerust zie. Of heb je raprap die cijfers veranderd?

 2. chelone schreef:

  Toen ik het nieuws hoorde dacht ik; straks snel even naar het blog van Bart gaan kijken of daar meer informatie staat dan degene die we uit het nieuws vernemen. En ja hoor, met verwijzingen naar zeer interessante logjes van hem die ik vroeger niet zag.
  Ik wou je zelfs een mailtje sturen om je te vragen wie destijds die tests had uitgevoerd. Intussen ken ik het antwoord. (Contegg)
  Voor ik overtuigd ben van de slechte kwaliteit van de eieren die mijn kippetjes leggen, wil ik toch eerst ook een test laten uitvoeren.
  Mijn hele dag is bij deze toch omzeep; ik kreeg drie weken geleden acht nieuwe kippetjes van iemand die verhuisde en heb nu gemiddeld 10 eieren per dag die ik aan de buren uitdeel en aan een plaatselijke kruidenier waarvoor ik groenafval in de plaats krijg.
  Zo vreselijk jammer!

 3. muggenbeet schreef:

  vlakbij zit er ook ene mee kiekens en eigen eieren. Maar ’t is toevallig wel diegene die al zijn afval opstookt …. in het kippenhok. Smakelijk.

 4. Geert schreef:

  GOTFER
  Nu moeten we ook nog onze eieren kopen. Wie kweekt nog zijn eigen groenten? Wie slacht nog zijn eigen kippen en konijnen? Wie melkt nog zijn geit of schaap? Wie bakt nog zijn eigen brood? Wie breit nog zijn eigen geitenwollensokken en dito pull? Wie bouwt nog zijn eigen huis? Wie kan nog eigenhandig overleven?
  Als ik bedenk tot wat mijn grootouders en ouders allemaal in staat waren en dat vergelijk met wat ik nog kan, dan zie ik de toekomst somber in. Bij de volgende tsunamie, recessie of oorlog gaan er hier veel van honger en kou dood gaan. We zouden trouwens beter stoppen met ademen, want wat hier allemaal in de lucht hangt is ook niet pluis.
  Dan ga ik liever dood van mijn eigen eieren dan die hele moordmachine te subsidiëren met geld dat als een aalmoes wordt gegeven voor mijn hard labeur.
  GOTFER

 5. Thomas Rooselaer schreef:

  Het zou natuurlijk zéér interessant zijn om aan de hand van een tweede eitjes-analyse de gevolgen van de aanbevolen maatregelen te weten te komen… ;-)
  Voor zover je natuurlijk al een verharde vloer in je kippenhok hebt, een pico-bello grasmat, een 2 km-lange voederbak, enz…

 6. bart schreef:

  @yo: was het maar waar, dat ik de cijfertjes veranderd had. Maar helaas.
  @chelone: ik probeer nu zoveel mogelijk van de raadgevingen (zie de links in mijn post) op te volgen. enkel nog een verharde bodem in een (stukje van) de kippenren om ze te voederen, en ik hoop de schade zo wat beperkt te hebben.
  @muggenbeet: bij de aankoop van ons huis heeft de schoonzoon van de vorige eigenaar ook flink van vuurkestook gedaan in de tuin: oude matrassen, kastjes, en nog heel veel andere brol is in vlammen op gegaan. En dat op tien meter van het kippenhok…
  @geert: de dag dat je je eigen Quintine kan brouwen ben je een echte man.
  @Thomas: inderdaad, ik hoop dat er binnen een paar jaar een vervolg komt, en anders vraag ik misschien zelf een analyse aan.

 7. Geert schreef:

  live free or buy trying

 8. zeezicht schreef:

  Elke week vinden ze wel weer iets anders uit dat ongezond is. Alles is vervuild, wat we eten, inademen enz. Ik zou me troosten met het idee dat eigen eitjes toch nog steeds beter smaken. Want voor de rest weten we ook niet altijd wat we naar binnen spelen.

 9. Henri schreef:

  Dat gehannes over dioxines, vreselijk. De mens is uitermate geschikt om grote hoeveelheden dioxine te verwerken omdat hij reeds miljoenen jaren heeft blootgestaan aan grote hoeveelheden dioxine. Kampvuurtjes, verbrand vlees enz. Zie raport Seveso (ramp zonder doden) Dieren zijn gevoeliger voor dioxine. Blijf rustig het eitje van je scharrelkip eten.

 10. JORDAN schreef:

  yes, indeed; live free or buy trying
  http://situationist.gq.nu

 11. Pingback: contaminatie van eieren afkomstig van kippen gehouden bij particulieren | De eigenwijze tuin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.