maartse vlieg

Het mag dan wel al april zijn, de Maartse vliegen komen nu pas tevoorschijn. Rare, maar mooie beesten.

Maartse vlieg

De rest van de foto-oogst van dit weekend volgt als ik er een naam op kan plakken.

Dit bericht is geplaatst in dieren, just pictures met de tags . Bookmark de permalink.

6 Responses to maartse vlieg

 1. AnneTanne schreef:

  Verdorie, dit noemen ze dus een mens het gras voor zijn voeten wegmaaien.
  Heb ik daarnet de definitieve versie van mijn berichtje over maartse vliegen gesaved, met bijbehorende foto’s erbij, en als ik dan nog snel even in mijn feedreader kijk, zie ik dit hier: een foto waar de mijne zelfs niet aan kunnen tippen!

  OK, bij mij komt er dus wel een iets langer verhaaltje bij, en nog even geduld, want het mijne is pas voor vrijdag (en dat heeft een reden…)

 2. Andries schreef:

  Mooie foto van een beest dat ik nog niet kende! Erg leuk hoe het zich stevig vastgrijpt aan het grassprietje…

 3. Raf schreef:

  De naam van het insect is niet afgeleid van de maand maart, maar van Marcus, die op 25 april zijn naamdag heeft. Het diertje heeft dus alles met april te maken en niks met maart. (zie ook de wetenschappelijke naam Bibio marci.

 4. Pingback: Maartse vliegen | AnneTannes Kruidenklets

 5. Bart Wursten schreef:

  Er zijn een stuk of 12 behoorlijk gelijkende soorten in het geslacht Bibio. Allemaal vroeg vliegende insecten. De “echte” maartse vlieg is geheel zwart en ik denk dat de soort op de foto z’n neef Bibio lanigerus is, herkenbaar aan de deels roodachtige poten. Deze zijn ook net iets kleiner dan de Maartse vlieg

 6. bart schreef:

  Wist ik niet Bart. Bedankt voor de info!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.