hou u in stilte bezig

afgebroken dak van de stalletjesMocht je de indruk hebben dat hier de laatste week weinig nieuw gerief te lezen viel: je hebt volkomen gelijk. Hoofdreden daarvoor is hier rechts te zien: 1300 en oneffen pannen van het dak van de schapenstal en omgeving gehaald, dak ontmanteld en alle 1300 en oneffen pannen schoongemaakt. Aan twee kanten! dat zijn 2600 dakpankanten! En alsof dat nog niet genoeg is om ne mens bezig te houden wordt het hoog tijd om te maaien in de tuin. Jammer genoeg betekent dat dan ook het einde van de boterbloemenzee. Maar niet maaien resulteert binnen een paar weken in een platgevallen gras-boterbloemenmengsel waar amper nog doorkomen aan is.

veel boterbloemen

Dus consequent maaien ter meerdere eer en glorie van de zomerbloeierkes is de boodschap. Nog een paar honder kilo boterbloemen maaien en afvoeren en klaar is kees. Of nee, toch niet helemaal klaar. Ook nog de haag scheren. En de mini-moestuin wieden. En mijn broccoli uitplanten. En de schapen scheren. En tussendoor nog wat foto’s proberen maken. Kaieeeeee. Ha, de regenvlaag is over zie ik, en avant!

fiets tussen boterbloemen

Dit bericht is geplaatst in planten. Bookmark de permalink.

4 reacties op hou u in stilte bezig

 1. AnneTanne schreef:

  Wow… zoveel boterbloemen hebben wij al een paar jaar niet meer, en ik durf dat best jammer vinden.
  Van de andere kant: de beemdooievaarsbek en het knoopkruid zijn zich in de bloemenweide voor het huis wonderbaar aan het vermenigvuldigen, dus de zomer belooft alvast ook bloemrijk te worden.
  (Maar in de boomgaard-wei zijn de boterbloemen ook in aantal verminderd, ten voordele van de veldzuring en – naar ik vrees – vooral de witbol. En daar is er dus niks te wonderbare-bloem-vermenigvuldigingen.)

 2. yo schreef:

  hier ziet het ook geel maar lang niet zo geel en vooral niet zo veel als bij jullie. Nog veel couragie bij het maaien (of heb jij zo een gemotoriseerde bosmaaier), het pannen kuisen, broccoliplanten en en en …

 3. zeezicht schreef:

  Toch jammer van het boterbloemenveld… zo mooi…

 4. Pingback: Maaien | AnneTannes Kruidenklets

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.