bloem 2

een bloem aan onze oleander

Oleanders staan in ons klimaat niet in wat zijzelf onder ‘optimale condities‘ verstaan. Te koud, te winderig, niet zonnig genoeg. Nu staan zij daar niet alleen. Met een zomer zoals we die nu beleven vind ikzelf het ook te koud, te winderig en niet zonnig genoeg. Maar zie, onze eigenste Oleander trekt zich daar precies toch niet al te veel van aan: hij is al aan z’n tweede bloem toe, en er staan er tientallen op openbarsten. Nog een paar zonnige dagen en ’t zal van rijkelijk bloemenweelde zijn. Hij staat dan ook op een uitgekiend plekje op onze binnenkoer, beschut en zoveel mogelijk in de zon. Temperaturen van (boven de) dertig graden zijn op dat plaatsje niet uitzonderlijk. Bovendien kan je, door de opgezwollen botten met verneveld water te besproeien,  het openbloeien iets bespoedigen. Niet iets dat ik zelf uitgevonden heb, maar een weetje van mijn pa, die in tegenstelling tot mijzelf wél groene vingers heeft (en van wie ik dit flink uit de kluiten gewassen Oleander-exemplaar kado kreeg). Voila, familierecepten zomaar te grabbel op het interweb! Doe er uw voordeel mee!

Dit bericht is geplaatst in planten met de tags . Bookmark de permalink.

2 Responses to bloem 2

  1. Hildegarde schreef:

    Schitterend ! de foto, de bloem en het recept.

  2. Pingback: iepiepoera! | De eigenwijze tuin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.