Tylerius spinosissimus

Kijk, van mensen die vanuit commercieel oogpunt websites maken zou ik verwachten dat ze weten waar ze mee bezig zijn . Dat ze weten hoe ze hun website moeten promoten, hoe ze een goede googleranking moeten organiseren en vooral: dat ze een beetje zicht hebben op het hele interwebs-gebeuren.

Dat ze bijvoorbeeld weten wat een blog inhoudt. Dat ze weten dat iemand die sinds november 2004 een weblog heeft, die een eigen domeinnaam heeft, die zelf via de CSS aan de layout zit te sleutelen, die wél een meer dan behoorlijke google-score weet te halen; dat ze van zo iemand weten dat die met platte reclame op zijn blog niet gediend zal zijn. Vooral als die reclame indruist tegen waar die blog voor staat. Dat ze ook code kunnen lezen en dat ze weten dat de ‘no-follow’ attribuut op alle links van die blog hen überhaupt geen hogere google ranking kán opleveren. Maar weten ze dat? Nee dus.

Bon, iedereen heeft recht op zijn of haar stommiteit, en ik ben dan ook zo vriendelijk hen heel subtiel terecht te wijzen (zie de comments alhier). Maar zie! Ze zijn nog niet geleerd: ze doen het gewoon opnieuw, weeral dezelfde reclame op een niet-ter-zake doende plaats!

Ó maat. Ó MAAT! Bij zo’n truken gaat de Tylerius spinosissimus in mij door het lint, en nog geen beetje. De stekels breken door mijn opzwellend ego, en dan roep ik op mijne maat Akismet. En dan zeg ik tegen Akismet; Akismet zeg ik dan, dat zijn hier vurte spammers zie Akismet, die mannen die mollen en org in hun domeinnaam staan hebben. Pak ze, Akismet!

En dan onthoudt Akismet dat, voor eeuwig en altijd. En hij steekt tot het einde der tijden alle reclamekes van de mollenmannen rechtstreeks in het vuilbakske. Maar ’t schone is: Akismet doet dat niet alleen op de eigenwijzetuin.be, Akismet doet dat dan bij zo goed als alle andere WordPress blogs en op nog een hele resem andere blogtoepassingen. En dan is de hulk in mij weer eventjes gekalmeerd, vervaagt het gifgroen koleire-kleur en ga ik rustig een kop koffie drinken, heer en meester over mijn eigen erf, waar mollen van harte welkom zijn.

Graaf maar beestjes, graaf maar.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags . Bookmark de permalink.

9 reacties op Tylerius spinosissimus

 1. de Mees schreef:

  akismet, bart, akismet

 2. bart schreef:

  Als ik de hulk ben heb ik een beetje diesyseleksie, Mees. Maar kijk, ‘k zal’t aanpassen.

 3. de Mees schreef:

  ge zijt persies toch wel wreed van de kook hé

 4. bart schreef:

  ik ben weer volkomen zen maat.

 5. AnneTanne schreef:

  ‘k Ben toch even gaan opzoeken wie de Tylerius spinossisimus voor een beest is…

  (Oh ja, ik gebruik tegenwoordig Defensio ipv Akismet… Akismet presenteert je de gepakte spam in chronologische volgorde, en dat maakt dat eventuele vals positieven op een willekeurige plek in de rij zitten. Defensio sorteert ze op ‘Spaminess’, en uit ervaring heb ik gemerkt, dat als ik de commentaren met een spammigheid kleiner dan 80% even naloop – en dat zijn er zelden meer dan 50 per dag) dat ik dan wel klaar ben, en dat ik de honderden met een hogere score rustig zonder ze een blik waardig te keuren kan deleten.)

 6. J. schreef:

  TalpaPower!
  Tuurlijk lees ik geen blogs op het werk. Maar ik heb me vanmorgen tranen gelachen om deze post :)

 7. Victor schreef:

  Ik heb ook veel last gehad van die vermaledijde comment-spam, vooral op mijn fotosite. Met een trucje en akismet heb ik ze voorlopig klein gekregen. Heel soms komt er nog een russiche spammer doorheen. Meestal is die reclame ook nog veel meer walgelijk dan die mollendoder helaas.

  Victor

 8. bart schreef:

  @Annetanne: de spam beperkt zich tot een tiental per dag meestal, Akismet vist ze er nagenoeg allemaal uit en maakt zelden foutjes.
  @J: blogs lezen op het werk? Ik ook niet! Nooit! ;-)
  @Victor: die viezeriken worden er door Akismet steevast netjes uit gevist. Tot nu toe heb ik in feite weinig klagen over spam. Hoop dat het zo blijft…

 9. Pingback: micro macro | De eigenwijze tuin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.