op wacht

Onze kelder vormt bijwijlen het verlengstuk van de tuin. Muisjes, insecten, spinnen en kikkers maken er occasioneel gebruik van als het hen buiten om de één of andere reden niet aan staat. Dat is niet echt een probleem, onze kelder mogen ze gebruiken en ze vinden meestal wel de weg terug naar buiten. En anders helpen we hen wel een handje indien nodig. Deze week was het weer prijs:

wijnkikker

‘eye iz in ur cellar, guarding ur winez’ zouden ze op lolcats zeggen.

Een kikker had post gevat op een fles wijn. Nu hebben we in het verleden al mogen merken dat de kikkers ten onzent vaak blijk geven van goede smaak (zie alhier), dus eigenlijk was het niet zo verwonderlijk dat deze jongen een fijn flesje Chinon uitgekozen had om zich op te nestelen. Hij leek ook niet echt van plan om zijn fles zonder slag of stoot af te geven, als je zo op onderstaande foto kijkt. Maar een flesje Roodeberg deed het ook voortreffelijk bij het stoofpotje lam-van-eigen-erf, dus hij mocht rustig blijven zitten.

kikker op wijn

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op op wacht

 1. andy schreef:

  Mmmmm … Roodeberg … als ik een tipje mag geven ( colruytgewijs : p ) dan is deze ook een leuke: Haut Gay – Een lekker (economisch geprijst ) frans rood wijntje, heel herkenbaar aan de oranje etikette … Wij hebben vooral salamanders op bezoek in onze kelder … ik loop altijd ‘gelijk op eiers’ in de kelder want je zou er maar op trappen : )

 2. zeezicht schreef:

  Heel grappig de manier waarop hij poseert. En je ziet het aan zijn blik dat hij echt op zijn gemak is.

 3. chelone schreef:

  Een kikkertje dat zich op dit moment van het jaar laat zien. Hij lijkt zich nog te ‘jeunen’ ook.

 4. veerle schreef:

  Schattig zoals hij daar zit. Ik zou hem ook laten zitten hebben, er liggen daar precies toch nog genoeg andere flessen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.