Oud hout

Net als Chelone kunnen wij deze winter een beroep doen op een extra houtvoorraadje uit lang vervlogen tijden. Het onze is afkomstig van het oude dakgebinte van de garage/schuur/hooizolder/schapenstal dat we vorige zomer noodgedwongen (laten) vervangen hebben. Kurkdroog hout (eik? beuk?) uit een periode dat er van houtbeschermingsproducten nog geen sprake was. Bijgevolg hier en daar aangetast door insecten en schimmels, maar tenminste milieuvriendelijk voor gebruik in de houtstoof.

het oude dakgebinte op stukjes gezaagd

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

3 reacties op Oud hout

  1. veerle schreef:

    Dat worden heerlijke avonden bij het vuur.

  2. zeezicht schreef:

    Ik hoor het hout al knetteren in je haard!

  3. Pingback: Ouder-hout | AnneTannes Kruidenklets

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.