tikkertje

Ha, ‘stokjes doorgeven’ heet ‘taggen’ tegenwoordig. Maar het opzet is blijkbaar nog steeds hetzelfde: nutteloos en plezant tijdverdrijf. Ik ben daar helemaal voor te vinden. Derhalve geef ik het stokje van Rudi door aan Annetanne, Madamme ZsazsaYo die te weinig tijd heeft om te bloggen, Jaydot, mijne maat Jan die een boeiend mengsel foto’s produceert en de ecologische tuinier . Voila!

O ja, en nog zes nutteloze weetjes over mijneigen mezelve dus:

 • Ik heb een probleem met het onthouden van getallen. Vraag mij niet hoeveel ik maandelijks verdien (te weinig!). Vraag me niet hoeveel een pak jonge kaas kost (genoeg!): ik weet het zelfs niet bij benadering. Jaartallen: idem, ik vergeet ze. Ik kan dat niet onthouden.  Ezelsbrugjes zijn dan mijn redding. Mijn pincode onthoud ik daarentegen vlekkeloos (ha, ik ben niet zot!). Evenals de punten op mijn eerste rapport in het eerste leerjaar (99/100, en gij nu!), evenals de nummerplaat van de VW-kever van toen ik zes was (2RK16!). Maar vraag me niet meer naar de nummerplaat van mijn moto toen ik tweeëntwintig was: die ben ik al lang vergeten.
 • Ik ben één van die dungezaaide Vlamingen die nog met een antenne naar TV kijken. Ik ben ook niet van plan om daar iets aan te veranderen: TV1en Canvas volstaan ruimschoots en happen al meer dan genoeg tijd uit de dag. Dat we geen nood hebben aan andere zenders blijkt uit onze weekenduitstapjes waarbij we plots wel over 57 channels (and nothin’ on) beschikken: wij kijken dan gewoon naar canvas, wij.
 • Speculoospasta is een vloek voor de mensheid: veel en veel te lekker om goed te zijn.
 • Procrastrinatie is een wezenlijk onderdeel van mijn doen en laten.
 • ik droom van een ruime en praktische houten schuur/stal waar ik al mijn beesten, hooi, stro, voeder en brandhout kwijt kan. Dat is één van mijn vijfjarenplannen die ik binnen tien jaar hoop af te hebben.
 • Sociale druk is mij nagenoeg geheel vreemd. Wat ‘men’ van mij denkt laat mij in wezen koud, mijn naasten en dierbaren even buiten beschouwing gelaten. Dat had ik als kind al, wat mij niet altijd door iedereen in dank afgenomen werd. Ik was dan ook een weinig populair buitenbeentje, maar met een vrijheid die mijn meer conformistische klasgenoten niet hadden. Een vrijheid die ik nog steeds heb.
Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

13 reacties op tikkertje

 1. veerle schreef:

  Procrastinatie, hebben niet alle bloggers daar last van? Ik in elk geval toch ook. Helaas…

 2. tijdtussendoor schreef:

  Vooral dat laastste vind ik geweldig, en knap dat je het kan volhouden…kon ik het maar een beetje meer :-)

 3. Marta schreef:

  Hallo,

  … misschien is het omwille van je laatste puntje dat jij en jij alleen ‘procrastRinatie’ hebt en velen van ons enkel ‘procrastinatie’???

  Deed me toch weer even glimlachen, merci

  Marta

 4. bart schreef:

  @Veerle: niet alleen bloggers vermoed ik.
  @Tijdtussendoor: de video is niet je-dat, maar de tekst is dat des te meer: http://www.youtube.com/watch?v=XScq7NLRnYU
  @Marta: ik leid aan een unieke aandoening, madam!

 5. Geert schreef:

  sommige vlamingen, schotten, ieren en nog wat anderen …
  “like to roll their R’s”

  shake it baby

 6. hildeken schreef:

  Goh, wat een woord! Gelukkig dat het niets met castratie te maken heeft…

 7. Pingback: Trivia, triviaal, triviaalst | AnneTannes Kruidenklets

 8. jan schreef:

  het is niet dat ik er veel van begrijp, maar dat komt omdat mijn intellect in het niets verzinkt in vergelijking met het uwe. maar wij (onderwiujk toch een vorm van majestatisch meervoud in deze reply vervattend) waren toch onder de indruk van uw contempaties.

 9. jan schreef:

  en de tiepfouten in de tekst hierboven zijn volledig te wijten aan de afwezigheid van verwarming alhier, wat sterk verkleumde vingers met zich meebrengt

 10. zeezicht schreef:

  Djees! Een duur woord, procrastRinatie, ik ben eerst gaan opzoeken wat het betekent.
  Een groot verschil toch met het andere zonder R.

 11. Chelone schreef:

  Als je op enkele dagen tijd een vijver kan aanleggen, moet het bouwen van die schuur ook een makkie zijn. Met een beetje meer procrastinatiemomenten moet dat zeker lukken.
  Toegegeven, ik heb een nieuw woord bijgeleerd.

 12. yo schreef:

  Te weinig tijd, hoe had je dat geraden? Nu de week van de smaak achter de rug is en de was en de kuis en zo ingehaald (of toch tot op een aanvaardbaar niveau) dacht ik: laat ik vandaag maar weer gaan bloggen. En daar valt almeteen een verplicht nummer op mijn bord… Doe ik, maar niet nu meteen, (daarvoor zitten er nog te veel andere dingen in mijn kop). Een ding kan ik al verklappen: een stil waterke ben ik niet :.)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.