uitzonderingen bevestigen de regel

Den trouwe lezer en lezeres weten het, op eigenwijzetuin.be wordt zelden of nooit afgeweken van het onderwerp ‘tuin’ (het weledele brouwsel genaamd ‘bier’ even daargelaten). Daarenboven heeft het fenomeen ‘groepsgevoel’ een volkomen averechts effect op mij: kerstmarkten; Clouseau in het sportpaleis; voetbalsupporterdinges; ja, zelfs ‘vogels voeren en beloeren‘: ik hou er mij liefst mijlenver van.

Maar zie, die smeerlappekes van Studio Brussel pakken mij op mijn tere plek. Zelfs niet zozeer de moeders op de vlucht (niettegenstaande – niks menselijks is mij vreemd – bepaalde moekes mij niet volkomen onverschillig laten, en (ik geef toe) ze moeten daarvoor zelfs niet eens écht moeke zijn :-) )Maar moeders op de vlucht hebben kindjes mee op diezelfde vlucht, ik ben een sucker als er kinderkes in het spel zijn. Daarom, bij wijze van grote uitzondering, reclame voor het goede doel. Alstublieft! Je kan hier je geld kwijt.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

11 Responses to uitzonderingen bevestigen de regel

 1. Marta schreef:

  Principes hebben èn er kunnen van afwijken: dàt is pas klasse hebben!

  Marta

 2. Geert schreef:

  euh, wat is het verschil ?

 3. Marta schreef:

  Geert: nogal logisch toch, geen reclame op dit blog en deze keer wèl! Of, is dit nu vrouwelijke logica ;)…

  Marta

 4. Geert schreef:

  sorry Marta, het verschil tussen principes (of niet) en klasse

 5. bart schreef:

  euhm, er staat hier de laatste maand anders elke vrijdag wel reclame hoor… voor dikke truiendag zelfs. Voor de rest: regels zijn er om van af te wijken!

 6. Marta schreef:

  Sorry voor alle commotie…
  Alleen dit nog, mijn eerste commentaar was aardig bedoeld en – eerlijk – wekelijkse reclame is me nog nooit opgevallen.

  Marta

 7. bart schreef:

  Beste Marta,
  hoe meer commotie, hoe liever! En (al) je commentaar wordt ten zeerste gewaardeerd!

 8. AnneTanne schreef:

  Goed dat je even meldt dat het om reclame voor dikke-truiendag gaat…
  Ik lees je blog meestal in mijn feedreader, en kom hier dus alleen als ik echt wil reageren. En toen heb ik weliswaar een keer een schaap in de rechterbovenhoek zien staan, maar ik heb de reflex om voor ik dit soort links aanklik altijd even met een half oog naar de statusbalk van mijn browser te kijken, en toen zag ik dat de link naar een advertentie-site ging, en heb toen niet doorgeklikt… (Principes zeker? Hoewel één van mijn belangrijkste principes steeds is dat ik niet al te principieel wil zijn…)
  Ik zal dus – als ik er aan denk – morgen nog eens komen kijken ;-)

 9. Geert schreef:

  tsja, ik wil je topics ook niet hijacken. mijn oprisping ging trouwens ook in die lijn; wie te erg aan zijn principes vasthoudt, is rijp voor het integrisme, of het nu politiek, sexueel, religieus, culinair, … is; kijk maar eens goed rond, je herkent ze wel … Klasse staat daar volgens mij helemaal los van, kan je hebben als integrist en als opportunist, als vrouw en als man, …

 10. Chelone schreef:

  De ellende die deze moeders en kinderen meemaken, treft gelukkig velen van ons.
  Daarom is elke reclame voor zulke doeleinden welkom.

 11. bart schreef:

  @Annetanne: een klein blokje reclame helpt om de hosting- en domeinnaam kosten te betalen. Mij stoort het niet dat het er staat, en als het dan nog af en toe voor een ‘goed doel’ is ben ik al helemaal tevreden :-)
  @Geert: rispt maar verder, we zijn dat allemaal al gewoon van u :-)
  @Chelone: hun actie is in elk geval weer een schot in de roos: de honderden en duizenden euro’s blijven binnenstromen als je even naar studio brussel luistert. Gelukkig maar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.