wuk?

eitjes op sleedoorn

Ja lap, wat heb ik nou aan mijn sleedoorns hangen? Want die zes witte dingskes daar aan de voet van die bloemknoppen, dat zijn geen Sleedoornpage-eitjes. Die horen immers afzonderlijk te liggen, afgeplat rond te zijn en met een mooie reliëftekening versierd. Deze hier zijn zo’n beetje traanvormig, liggen op een hoopje en hebben een effen oppervlak. Want ook al zitten (zaten?) hier Sleedoornpages (zeven jaar geleden heb ik een vrouwtjesvlinder in onze Sleedoornhaag betrapt), de eitjes van die vlindersoort heb ik nog nooit gevonden. Maar van wie deze eitjes dan wel zijn: geen idee! Dus wie het weet mag het zeggen.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op wuk?

 1. Tokolosh schreef:

  een rechterhand steekt drie vingers omhoog én een waterdruppel

 2. the666bbq schreef:

  take an even closer look tokolosh, mijn aandacht bleef ook effe hangen op die bijzonder interessante druppel, buitenaards bijna met zijn eigen radio-antenne … en daar bestonden er dan wel zes van, stel je voor ;-)
  Wat de zes kleintjes daar wel zijn, ook geen idee.

 3. Tokolosh schreef:

  nog een klein beetje oefenen en je krijgt een echte Ludoviciaan voor de lens http://www.rawsharktexts.com/

 4. janus schreef:

  inderdaad zeker geen sleedoornpage, maar wat het wel is mag joost weten. ik veronderstel dat joost wel op het forum zit, misschien je foto eens daarop zwieren om antwoord te krijgen?

 5. brigitte schreef:

  schitterende foto’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.