van nuttig en aangenaam

Niet dat ik het van plan ben, maar moest ik ooit zelfstandigske spelen, ik zou een volkomen utopische combinatie van kinderboerderij / streekbierendrankcentrale / ecoflora-kloon uit de grond stampen (om vervolgens lijnrecht op het faillissement af te stevenen). Vanzelfsprekend valt er, de ‘concurrentie’ van alle gesubsidieerde initiatieven in beschouwing genomen, geen leefbaar inkomen bijeen te krabben met een kinderboerderij. En in de streekbierendrankcentrale zou ik de spreekwoordelijke kat bij de melk zijn (zelfkennis is het begin van alle wijsheid). Rest nog een ecoflora-kloon, maar dan vind ik het weer veel te plezant om naar het origineel af te zakken. Dat is al lang zo; mijn allereerste blogpostje handelt al over mijn aankopen aldaar. Een bezoekje aan Ecoflora staat dan ook elk jaar toch een tweetal keer op het programma. Dat is óók een beetje de kat bij de melk zetten, want ik moet mij dan altijd werkelijk énorm beheersen. Ze hebben daar namelijk belachelijk veel interessant plantgoed dat je zo goed als nergens anders vindt. En nog best betaalbaar ook. Wilde bloemen en planten die vanzelfsprekend niet zouden misstaan in mijn tuin. En het heeft geen zin om niet te veel cash mee te brengen, want die sloebers hebben bancontact! Het enige wat helpt is een vast budget voorop stellen, en proberen  om dat met niet meer dan 100% te overschrijden als je langs de kassa passeert.

 

Gewoonlijk pleeg ik mijn bezoekjes aan Ecoflora op vrijdag, zo rond het middaguur, zodat ik de plantperkjes enkel moet delen met nog een paar verdwaalde solitairen. De opendeurdagen vermijd ik gezien mijn aangeboren aversie voor massa-evenementen zoveel mogelijk. Maar zo niet dit jaar, want nu zit er aan de opendeurdag een leuk extraatje vast: een fijne selectie van blogvolk zal, na jaren van virtueel bezoek op elkaars websitekens, elkaar in levende lijve ontmoeten. Ik ben dan ook behoorlijk benieuwd. Sowieso ben ik verheugd om eindelijk kennis te kunnen maken met Annetanne en Yo, en wie weet ook met Houbi. Maar stiekem hoop ik daar ook Willem en Anneleen, Mme Zsazsa, de illustere (mw), Muggenbeet, de duivelse barbeque, de inwoners van pontstraat 49, de blote tuinmens, de diversituinierde ecologische tuinier, de juffrouw van onder de appelboom, en andere virtuele kennissen te ontmoeten. U komt toch ook? Hier klikken voor de praktische kant.

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags . Bookmark de permalink.

23 reacties op van nuttig en aangenaam

 1. Mme Zsazsa schreef:

  Ik heb al gezaagd voor een samenhangend etentje op de blog van AnneTanne.

 2. onderdeappelboom schreef:

  ‘De juffrouw van Onder de appelboom’ dan nog, als dat niet vreemd-raar-grappig en heel erg ongetrouwd klinkt ;-) PS Mme Zsazsa, ’t is waar wat ze op je blog zeggen, je yoghurt-cakejes zijn heerlijk, en als ik hier nog lang blijf typen, zijn ze zo dadelijk allemaal op!

 3. AnneTanne schreef:

  We kunnen een hapje nuttigen bij Ecoflora, maar daar blijft het bij ‘een hapje’.
  Iemand met kennis van de omgeving die een leuk adresje in de buurt weet?

 4. bart schreef:

  @Mme Zsazsa: als’t is om t’ eten zimme der altijd geiren bij :-)
  @onderdeappelboom: Getrouwd of niet, je kan ons wijs maken wat je wilt! Misschien ben je zelfs een man! Met een snor en veel tatoos! Enkel je aanwezigheid ter plaatse kan uitsluitsel geven!
  @Annetanne: ik ken de buurt niet, maar in Halle moet wel iets te vinden zijn. Wellicht kunnen de ecofloristen zelf ons wel verder helpen.

 5. onderdeappelboom schreef:

  Ik zei het al, ik ben een kruiwagen :-)
  In Halle ken ik alleen een leuke resto op een plein, niet echt in het groen…

 6. Mme Zsazsa schreef:

  Aaahh ik ben content dat ik niet de enigste ben.

  Ik ben ooit na een bezoek aan Ecoflora iets gaan eten in Lennik, http://www.sirkwinten.be/ Maar ik weet dus niet meer of dat nu ver was of niet.
  Het was er wel lekker.

 7. Buikberg schreef:

  Ohla, een officiële uitnodiging? :-) Daar kunnen we dus niet onderuit hé. En schaam schaam, het zal ons eerste bezoek aan ecoflora zijn, tot nu toe hebben we ons vooral via Velt en de Nieuwe Tuin (http://www.denieuwetuin.be/) bediend (de aanleg van de ecologische siertuin start dan ook pas… nu!). We zullen dan ook maar al beginnen sparen :-p
  ps: Bart, wij kennen jou al van de RLVA-dag, maar omgekeerd zal waarschijnlijk niet het geval zijn ;-)
  pps: om te eten, het ‘zwart schaap’ in de velden van Gooik is ten zeerste aan te raden, quasi-ecologische keuken, maar als we daar met een bende willen binnenvallen zeker reserveren en niet zo goedkoop (lees: prijs-kwaliteit prima in orde, maar het is wel meer dan een snackske) http://www.tzwartschaap.be/

 8. bart schreef:

  @Mme Zsazsa: gelukkig ligt Vlaanderen vol restaurantjes waar je lekker kan eten, we vinden vast iets.
  @Buikberg: heel tof dat jullie ook komen! En ik denk wel dat ik Willem al op een paar RLVA-activiteiten gespot heb?

 9. Buikberg schreef:

  Ah, dat zou kunnen, hij valt in de mensenmassa meestal net iets meer op dan ik ;-)
  En nu ik mij bedenk, er staan natuurlijk foto’s op onze blog… Vergeten ;-)

 10. Mme Zsazsa schreef:

  Ik ben absoluut voor “meer dan een snackske”!
  Maar ik wilde mij eigenlijk niet moeien. ;-)

 11. AnneTanne schreef:

  Dat zwart schaap van Buikberg ziet er bijzonder aanlokkelijk uit… Maar ik kan me voorstellen dat de prijs hier wel een beletsel kan zijn? En het zou jammer zijn als mensen voor het eten afhaken omdat ze het te prijzig vinden.
  Maar net als Mme Zsazsa: voor mij mag het een ietske meer zijn dan een snackske (ik vertrek uiteindelijk ruim voor ’t middageten vanuit de Kempen…)

 12. bart schreef:

  Allez, ‘Pitta Melitta’ op de markt van Halle is dus afgeschreven, evenals frituur ‘In De Gouden Saté’ in de belendende straten. En ook ‘de Mega Maxi Martino Sandwichbar met Extra Saus” op een boogscheut afstand zal het zonder ons gezelschap moeten stellen. Maar voor de rest is’t al gelijk. Zwart schaap is ok, al hoeft het voor mij niet per sé. Maar als de prijs voor niemand een bezwaar is kunnen we net zo goed naar daar gaan.

 13. bart schreef:

  ’t is trouwens weer zeer opvallend dat de discussie over spijs en drank geheel toevallig weer op deze blog beland :-) :-) :-)

 14. AnneTanne schreef:

  Tiens, inderdaad… hoe zou dat komen :-p

 15. Tokolosh schreef:

  o paradox, je zal dan maar zelf een massa evenement opzetten, allé, een kleintje (mag het iets meer zijn). Vergeet de rode anjer in het knoopsgat niet, of een deskundig nonchalant gevouwen obscuur gazetje onder de arm.
  bij deze mijn verontschuldigingen, ik zal er niet zijn, maar ik reken erop dat er toch minstens één snapshot op de bloggen en blogskes komt.

 16. Buikberg schreef:

  Beste allemaal, in ’t zwart schaap kan je aan ‘normale’ restaurantprijzen een deftig hoofdgerecht eten hoor, en ze kijken je zeker niet buiten als je geen volledige ‘menu’ neemt. Dus denk dat er wel voor ieder wat wils zal zijn, van salades tot vlees- en viscreaties. Als ik mij goed herinner (het is al van de zomer geleden) prijzen voor hoofdgerechten tussen de 15 en 25 euro? Hun goedkoopste menu zonder dranken is 30 euro. Weet niet of dit jullie portemonnee kan bekoren, voor ons blijft het verder om het even hoor! (misschien toch wel liever de pitta dan de sandwichbar ;-)

 17. Pingback: The Naked Garden · Ge dacht van niet he? Jaja, ik leef nog!

 18. Mme Zsazsa schreef:

  Seg Annetanne, moet jij alleen rijden, anders kan je wel met mij meerijden hoor.

 19. AnneTanne schreef:

  @Mme Zsazsa: ‘k Heb gisteren via je mailadres contact met je opgenomen… Hopelijk heeft die mail je bereikt?

 20. Mme Zsazsa schreef:

  Ik heb zelfs al geantwoord, ik blijk op 2 km van bij u te wonen.
  Niks gekregen?

 21. Menck schreef:

  De datum staat genoteerd! Nu al bevestigen, kan ik helaas niet. Daarvoor is mijn werk- en activiteitenschema net iets te hectisch.
  Ik was nooit eerder op bezoek bij Ecoflora; curieus ben ik dus alleszins wel.

 22. Nico schreef:

  Het staat in mijn agenda! Of ik ook werkelijk kom, hangt een beetje af van de beschikbaarheid in mijn madam’s agenda en de gemoedstoestand van mijn drie koters ;)

 23. Pingback: Wie? wat? waar? wanneer? | AnneTannes Kruidenklets

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.