krokussen

boerenkrokus

Nota aan mijn eigen: als de dokter zegt ‘je mag voorzichtig wat oefeningen doen, maar geen grote torsiebewegingen’, dan bedoelt hij niet ‘ ga ’s morgens vroeg plat op je buik in een vochtige weide liggen om krokussen te fotograferen, want daarbij moet je je rug niet draaien’. Dat is foutieve interpretatie.

Dit bericht is geplaatst in just pictures. Bookmark de permalink.

16 Responses to krokussen

 1. AnneTanne schreef:

  En ik ga er van uit dat je je dat pas ná de foto’s realiseerde?
  Ach, wat mij betreft was het de moeite waard, maar ik voel je rug dan ook niet :-p.

 2. Mme Zsazsa schreef:

  Doeme hé, den Bart heeft toch altijd mooiere foto’s bij hetzelfde thema.

 3. janus schreef:

  ge moet op uw rug liggen hé, dan moet je u niet draaien! het is wel een mooie foto!

 4. J. schreef:

  Heerlijke foto!
  Sterkte met de rug.

 5. Nico schreef:

  Inderdaad mooie foto. Vraagje: zijn het dezelfde krokussen als die die je op 21/02 hebt gefotografeerd, of zijn deze toevallig later uitgekomen?

 6. the666bbq schreef:

  ah, maar dan wordt de Sony Alpha 300 toch nog jouw vriend Bart met zijn klapschermpje : foto’s trekken op de grond met de rug netjes recht in kniesteun via de beste live-view van het moment alsof het een hasselblad is; niemand die het erg vond om daarmee een kiekje vanop de heup te trekken ;-)

 7. Yolanda Elizabet schreef:

  LOL, en dan zeggen ze dat fotograferen geen sport is. ;-) Sterkte met de rug.

 8. bart schreef:

  @ Annetanne: inderdaad, nà het nemen van de foto’s. Meer bepaald bij het afstropen van een ijzig kletsnatte jeansbroek en dito onderbroek (het gras was echt wel nat en koud) Lumbago’s en natte jeansbroeken, het is een chinese marteltechniek madam!
  @ Mme Zsazsa: vroeger opstaan hé meiske :-)
  @ Janus en J.: bedankt, ook voor ’t medeleven :-)
  @ Nico: ’t zijn inderdaad andere krokussen, die ietsje later opgedoken zijn. Die eerste zijn ondertussen al redelijk uitgebloeid. Maar nu komen, na de boerenkrokussen, allerlei gekweekte soorten te voorschijn.
  @the666bbq: maar ik heb een hoekzoeker meneer! ik kan dus al onder een behoorlijk rechte hoek mijn ding doen. Maar niks beter dan een goed zoekerbeeld om te fotograferen denk ik. Die schermpjes lijken me toch niet zo handig om scherptediepte en zo in te schatten (al heb ik er nog nooit mee gewerkt, dus ik kan me vergissen).
  @Yolanda Elizabet: ik ben een waar atleet! ;-) De rug is alweer een stuk beter, dank je.

 9. Tokolosh schreef:

  wie is die kro?

 10. the666bbq schreef:

  op het vlak van fotografie (h)erken in mijn meerdere Bart : iedereen, dus jij bovenal ;-) Vandaar dat ik in het segment van de instappers zit te rommelen (maar mijn klapschermpje op mijn dode snapshotter begin ik toch aardig te missen al kon ik daar ook mee op de hoek kieken, en was het maar om kiekjes te nemen).
  Op het vlak van de rug ben ik dan weer wel (gediplomeerd) ervaringsdeskundig : gewoon zoveel mogelijk bezig blijven… en kijk ’t is al bijna genezen

 11. Robin schreef:

  Wat is eigenlijk het verschil tussen de boerenkrokus en de krokus die je in de winkels koopt ?

 12. bart schreef:

  Robin: de boerenkrokus is de wilde vorm: iets minder uitbundig qua grootte en kleur. Daaruit vertrekkend zijn er een hele hoop varianten gekweekt die geel, gestreept, paars,… en vooral groter zijn. Vergelijk maar eens de foto’s die je krijgt als je in google-images naar crocus zoekt.

 13. veerle schreef:

  Mijn schoonmoeder moet van haar dokter net wel op de grond gaan liggen met haar zere rug. Maar ze maakt ondertussen niet zulke prachtige foto’s.

 14. veerle schreef:

  Mijn schoonmoeder moet van haar dokter net wel op de grond gaan liggen met haar zere rug. Maar ze maakt ondertussen niet zulke prachtige foto’s.
  Veel beterschap gewenst!

 15. Tineke schreef:

  In het noorden van Nederland, vlak bij Groningen, genieten wij ook in onze tuin van de krokussen. Veel Krokussen. En de eerste hommelkoningin is al weer gesignaleerd. Ene krokus uit, volgende krokus in.
  Zie weblog entries van 13 maart en 10 maart.

 16. Pingback: tussen de buien « duizendblad blogt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.