e we zin weg wei!

stutgarter

Voila, ’t spel is in gang,  profiterend van het avondzonnetje zijn maandagavond de plant-ajuintjes de grond in geraakt.  ‘Stuttgarter Riesen’,  ’t gewone van ’t gewone en dus niet de ‘Brunswijkers’ zoals ik eerder verkeerdelijk melde. Maar dat mag de pret niet bederven. Ze staan netjes in rijen, 25 cm tussen elke rij en om de tien centimeter een uitje. Zeven per rij, telkens tot aan hun top onder de grond. Voor in de tartiflette!

Dit bericht is geplaatst in moestuin met de tags , . Bookmark de permalink.

5 Responses to e we zin weg wei!

 1. Arie Kraai schreef:

  Bij ons gaan de plantuitjes ook de grond in, maar dan als onderdeel van een zoektocht naar planten die *niet* gewaardeerd worden. Door onze jonge Franse Hangoor bedoel ik, die allerlei siergewassen met zijn knaagtanden bij de grond afvreet. Hopelijk lust hij ook geen afrikaantjes en tomaten?
  Heeft iemand nog goede tips voor konijn-onvriendelijke (maar toch niet giftige!) planten?

 2. Hildegarde schreef:

  De eigenzinnige moestuin : ik volg met enthousiasme, ook zeer benieuwd welke eigenzinnige kruipsels daar op af gaan komen en hoe zij met biologische oorlogsvoering gedwongen gaan worden rechtsomkeer te maken.

 3. Tokolosh schreef:

  wat hangt dat vel van die beer daar mooi

 4. onderdeappelboom schreef:

  En het dialect zet zich verder in je titels :-) Goed begin, die uien. Kan niet mislukken. En als je ze achteraf zo in bundeltjes aan een muur hangt te drogen, en er vanop je terras met een drankje naar kijkt, dan waan je je in Frankrijk. Ik reken op een bijpassende foto binnen enkele maanden…

 5. buikberg schreef:

  De onze komen net sinds vandaag met wat groene sprietjes boven de grond :-) (net als de spinazie, de kervel en de radijsjes)

Reacties zijn gesloten.