Master! it’s alive! it’s aliiiive!

radijskiemen

radijzen!

schietende uien

en ajuin!!

en de sla komt ook al piepen! iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!  (flapperflapper en kleinkindmanieren en al!)

Dit bericht is geplaatst in moestuin. Bookmark de permalink.

7 Responses to Master! it’s alive! it’s aliiiive!

 1. nico schreef:

  Mooi zo! Mijn ajuinen staan al zo’n 7 cm hoog: ik heb ze redelijk vroeg in potjes opgekweekt achter glas. Verleden week-end heb ik er een paar geplant en terug een paar in potjes gezet. De radijzen moeten nog kiemen, net zoals de tomaten hier. Zonnebloemen tonen nu ook al hun zaadlobjes evenals venkel.

 2. onderdeappelboom schreef:

  Wha, super! En jij krijgt dat nog op foto en al. Mijn toestel focust altijd op iets anders, ver weg, waardoor mijn scheuten een onaangenaam groen waas worden waarvan je je afvraagt wat het op de foto doet. Je hebt mooi vastgelegd hoe die kiemen zichzelf uit de grond lijken te rollen, vind ik. Net zoals winterakonietjes; het lijkt in mijn ogen altijd alsof ze gehurkt zitten, dan met hun rugje bovenkomen, en daarna pas hun kopje naar het licht rollen. O is dat nu te melig voor een robuuste groentetuin? :-)

 3. Buikberg schreef:

  Mooi mooi, geniet ervan. En wij hebben dezelfde foto-problemen als onderdeappelboom: iets kleins van dichtbij scherp trekken zit er echt niet in…

 4. hildeken schreef:

  spannend…… leuk……..

 5. bart schreef:

  @onderdeappelboom & Buikberg: zelfs mijn oud broltoestel van dunaldie destijds had een knopje om de autofocus af te zetten en manueel scherp te stellen. Ge zou nog verschieten van wat je met een simpel toestel kan doen, mits de handleiding te lezen! :-)

 6. onderdeappelboom schreef:

  Ja lach maar! :-) Maar ik zwééééééééééééééééééér je dat ik niet automatisch kan focussen. En nochtans geen broltoestel :-(

 7. AnneTanne schreef:

  @onderdeappelboom: ik denk dat je bedoelt dat je alleen automatisch kan focussen? En heeft je toestel niet een stand waarbij je kan kiezen welk scherpstelveld gebruikt wordt om te focussen? (Ik moet bekennen, dat ik Bart gelijk geef dat het met digitale toestellen verschrikkelijk belangrijk kan zijn om de gebruiksaanwijzing (en niet alleen de snel-startgids) van voor tot achter door te lezen, want vaak kom je onverwachte mogelijkheden tegen.

  Maar ik weet inderdaad, dat het met nogal wat niet-spiegelreflex toestellen niet mogelijk is om manueel scherp te stellen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.