free sucky sucky!

Jazeker, ‘free sucky sucky’:  de schaatsenrijder hieronder is druk doende zijn gratis maaltje leeg te slurpen. Schaatsenrijders teren grotendeels op beestjes die in het water sukkelen en er niet meer uit geraken. Vastgrabbelen en leegzabberen, als ware het een dorstige dronkaard die zich geconfronteerd weet met een  gratis vat. Veel hardnekkig achtervolgen annex  listig verschalken van argwanende prooien komt hier niet aan te pas. Profiteren van ’t ongeluk van een ander, dat doen ze. De aasgier op de foto heeft iets mug-achtig te grazen. Je ziet de zuigsnuit richting borststuk van zijn prooi verdwijnen. Die zuigsnuit is één van de belangrijke verschillen tussen wantsen (schaatsenrijders zijn wantsen) en kevers: deze laatsten hebben monddelen waarmee ze kunnen bijten in plaats van steken.

schaatsenrijder

En i.v.m. de titel: prutsen met google, ’t is een hobby gelijk een ander. Een aantal mensen zal weer diep teleurgesteld zijn als ze op deze site landen. :-)

Dit bericht is geplaatst in dieren, vijver met de tags , . Bookmark de permalink.

7 Responses to free sucky sucky!

 1. nico schreef:

  Weer een kanjer van een foto! En bart, als ik je titel in google zet, kom ik als eerste resultaat bovenstaande post tegen op… nieuws.be! Hoe doe je dat?!

 2. Ann schreef:

  Ello Bart, het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik hier nog was, ik moet het bekennen… ik zit echt minder en minder achte rde pc, maar nu, terwlijk vrouwlief nog slaapt neem ik toch eens wat tijd.
  Leuk te zien dat het ook in jouw tuin ondertussen duidelijk lente is. Heerlijk he. En leuk hoe iedereen ineens buiten komt, vrolijk en blij en van de zon geniet. Overal in de stad, in de parken, op de terrassen. Met witte gezichten en witte benen. Smachtend naar meer. Zon en warmte. Wij gaan straks fietsen !
  Mooie close up hier alweer van deze waterschaatser.

 3. LYd schreef:

  Ik kom hier voor het eerst en raak niet uitgekeken en gelezen. Wat een geweldig blog. Leuke humor, veel informatie en prachtige foto’s. Vooral de foto’s spreken mij erg aan, maar daar lees ik geen informatie over. Naast tuinieren moet dat toch ook uw hobby zijn

 4. Tokolosh schreef:

  juist Bart, de titel lokt nieuw volk, grinnik

 5. janus schreef:

  petje af voor deze foto!

 6. Yolanda Elizabet schreef:

  LOL, ik ben bang dat ze op mijn blog vandaag ook hevig teleurgesteld zullen afdruipen. Ach ja, een prikkelend titeltje, moet kunnen.

  En dan die foto, vind je het erg als ik Ewwwwwwwwww, zeg?

 7. Rosemieke schreef:

  Schitterend! :)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.