700 gram

berbers

De eerste Berbers. Lekker!! Lekker!!! Wat je in dit mandje ziet is de opbrengst van 2 van de 12 planten. Om en bij de 700 gram. Dat is een opbrengst van 273,4% ten opzichte van mijn oorspronkelijke investering (die bedroeg 256 gram). Geen slecht rendement in tijden van crisis! En zie, voor ’t eerst kon ik mij vaagweg inleven in de wondere wereld  van de geplaagde beursspeculant:  cashen of nog wachten? De pel kwam niet makkelijk los, dus ik vermoed dat ze rijp genoeg waren om te oogsten. Aan de andere kant: er hingen nog heel veel kleine knolletjes aan de wortels. Misschien had ik toch nog een paar weken moeten wachten. Twijfel o twijfel! Nog tien planten te gaan, dus mijn rendement kan alleen maar exponentieel stijgen ;-)

Dit bericht is geplaatst in moestuin met de tags , . Bookmark de permalink.

5 reacties op 700 gram

 1. AnneTanne schreef:

  Te vroeg? Niks van… de eerste nieuw patatjes moet-te oogsten als ge der goesting in hebt, en niet later.

  (Wij hebben ‘dus’ al een aantal planten jonge patatjes verorberd…)

  Bewaarpatatten, ja, daar wacht-te mee tot het loof platvalt, maar niet die jonge patatjes die je zo in de pan gaarbakt… (tegen het einde van de baktijd wat fijngehakte look en dito roosmarijn….)

 2. Thea schreef:

  Zien die er effe lekker uit!! Mmmmmm…jammie!

  Niet slecht,hoor.

 3. onderdeappelboom schreef:

  Amai, amai, succes na succes, de moestuincarrière gaat steil omhoog!! ’t Is in elk geval een rendement van commeça, daar moet ik je gelijk in geven! En dan even vergelijken qua prijs: nog méér rendement! Zie ik je in gedachten al een groentetuin van 100m² aanleggen?

 4. moustache schreef:

  Ik moet vrees ik nog enkele weken geduld oefenen op mijn aardappeltjes. Ik heb vitelotte of truffelaardappel aangepland. Ze zijn volledig paars en dat zie ik wel zitten in een zomers slaatje.

 5. Loko Tosh schreef:

  en wat ga je na je patatjes zetten op de vrijgekomen plaats? purple haze?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.