een blauwtje

icarusblauwtje

Icarusblauwtjes laten zich regelmatig zien in onze tuin. Maar om zich, zoals dit mannetje, uitgebreid te laten fotograferen zijn ze veel minder gewillig. Deze had er blijkbaar wel vertrouwen in, want ik mocht behoorlijk dicht naderen zonder dat hij op de loop ging. Jammer genoeg ging hij op een plat liggende grasstengel zitten, zodat er op de achtergrond lelijke grassprieten te zien zijn. ’t was dus een beetje spelen met het diafragma om een goede balans te vinden tussen een scherpe vlinder en een onscherpe achtergrond. Wat dat betreft is onderstaande foto redelijk ok.

icarusblauwtje

En zie, ook deze keer lag er een vlieg op de loer, gereed om de boel te komen verkl**en. Die beesten moeten zich toch echt altijd komen moeien. Gelukkig was deze strontvlieg nog vrij beleefd en respecteerde ze een aanvaardbare afstand. Maar toch!

icarusblauwtje

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

2 reacties op een blauwtje

  1. AnneTanne schreef:

    Wow… en dan dacht ik dat ze mij al behoorlijk dichtbij hadden laten komen!

  2. Thomasds schreef:

    mooie foto’s Bart!
    Hier zie ik geen blautjes, raar.
    In de buurt zijn het nochtans allemaal velden, de meeste dan nog gewoon gras, je verwacht dan toch wel ooit eens een blauwtje … niet dus.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.