ochere mijn karotjes!

nachtvlinder

Tenminste, dat ging vluchtig door mijn gedachten toen ik deze jongen op naam kon brengen via vlindernet. Het blijkt namelijk een ‘oranje wortelboorder‘ te zijn. Geen paniek echter, want stellen dat dit beest het op oranje wortels gemunt heeft zoude van moedwillig foutieve interpretatie getuigen. Neen, zo lees ik op vlindernet: oranje wortelboorders heten zo omdat ze oranjebruin getint zijn terwijl hun rupsen het op de wortels gemunt hebben de zuring en de paardebloemen die in mijn tuin welig tieren.  De karotjes in mijn moestuintje zijn derhalve veilig, toch wat dit vlindertje betreft.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op ochere mijn karotjes!

 1. the666bbq schreef:

  da’s “goal met de kop” zo ne foto he, kleurrijk zonder kleur, sterk verticaal (hoewel ook niet mis horizontaal)

  maar de stofjes (lens/sensor?) en dat prachtige zilveren haartje van de bomma linksonder had ik er misschien uitgesho(p)t ;-)

 2. the666bbq schreef:

  btw, was er in ’t najaar niet nog eens die cursus natuurfotografie ??

 3. bart schreef:

  @the666bbq: inderdaad, mijn sensor moet dringend nog eens afgestoft worden. En die stofhaarjes… tja… ons huis is nu eenmaal proper genoeg om gezond te zijn en vuil genoeg om gelukkig te zijn :-)
  En voor de cursus zijn er nog 5 (vijf) plaatsen vrij, en die zullen waarschijnlijk geen weken meer beschikbaar blijven: http://users.skynet.be/bk239928/html/dutch/2009fotografie.html . Dus haastige spoed is aangewezen voor wie wil mee doen.

 4. the666bbq schreef:

  that perfect balance ;-)
  (zucht) m’n woensdagen zitten weer vollerdanvol … de volgende zitting dan maar wanneer het ooit eens op geen-woensdag valt…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.