perzikkruiduil

perzikkruiduil

O zie! Wat hupselt daar vrolijk langsheen de verdorde sprietjes knoopkruid die aan de grote maaibeurt ontsnapt zijn? Azo’n schone dikke rups zeg! Van de perzikkruiduil zelfs, met een mooi patroon van subtiele groentintjes die voor de nodige camouflage moeten zorgen.  ’t is dat ik doelgericht met mijn fotomarieken op zoek was naar fotogeniek kruipgedierte, of ik had ‘m nooit gezien, zo in zijn groen jasje. perzikkruiduil

Ah, en ’t beestje had me ook in de smiezen want hij ging al meteen in de remmen hangen. En behoorlijk futiele  pogingen doen om zich te verstoppen zelfs, ochere met zijn dik lijfje en niks meer dan een schraal sprietje om zich weg te steken.

perzikkruiduil

Tot dat besef kwam het beest ook algauw, en zo rap als zijn poten het toe lieten ging hij er van door. Schattig trouwens, die buikpootjes (zie onderste foto).


perzikkruiduil

perzikkruiduil

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

7 reacties op perzikkruiduil

 1. AnneTanne schreef:

  1, 3 en 5 vind ik de meest geslaagde…
  Hoe doe je het toch Bart!
  Als ik die portretten van jou zie, heb ik van de ene kant goesting om mij heel ver weg te steken, maar van den andere kant geven ze me gelukkig ook goesting om te blijven proberen…

 2. Rafael Delaedt schreef:

  Woow! Die buikpootjes heb ik even moeten zoeken (ik dacht een slaprups-achtige op een tak te zien zitten met eronder een waaiertje), maareuh… knap, die extreme macro (en uiteraard ook de andere foto’s met de subtiele groenschakeringen).

 3. marleen schreef:

  Wat een geweldige aanblik die pootjes of meer…. napjes…!
  Fantastische platen- allemaal!

 4. chelone schreef:

  Met zulke foto’s wordt het gemakkelijk om een rups schattig te vinden!

 5. janus schreef:

  foto 1 en 4! alweer proper gedaan!

 6. the666bbq schreef:

  lijken wel vleesetende plantjes die zuignappen ;-)

 7. Menck schreef:

  Ongelooflijk schoon in beeld gebracht. Opperste bewondering voor het fotomarieken en diens baasje, jawel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.