eindelijk!

Eindelijk herfst! Is het niet zalig, zo’n druilerige regendag? Ik was bekans vergeten hoe plezant dat kan zijn. Rap in de miezerregen de gevallen okkernoten rapen, de beestjes voederen en vervolgens rap weer naar binnen waar de houtstoof voor de nodige warmte zorgt.  Visioenen van winterstoofpotjes met pastinaak en trapisten bij het houtvuur komen spontaan opgeborreld. En ook content dat de weides eindelijk wat water krijgen natuurlijk, en dat de regenwaterput wat bijgevuld geraakt, ’t was begot hoog tijd, wat dat betreft klaag ik al drie weken gelijk een échte boer.

Echt, van mij mag het nog drie dagen regenen! (geen vier, want vrijdag is mijn vaderskapsdag en dan moet ik wel kunnen buiten spelen hé, ze moeten tenslotte niet overdrijven). En dit jaar ben ik bovendien zo goed als klaar voor het komend seizoen; de hooiweides zijn op tijd gemaaid geraakt en ondertussen ook afgevoerd (de foto hier onder dateert van een goeie week geleden), al wat we op kunnen aan appels en peren is geoogst, het beestjesbestand is aangepast aan de magere maanden, … laat de herfst maar komen, ik zal er met volle teugen van genieten.

hooiweide


Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags , . Bookmark de permalink.

5 Responses to eindelijk!

 1. J. schreef:

  My sentiments exactly!! :)

 2. hildeken schreef:

  ik ook… hou van regen maar niet weken aan een stuk natuurlijk, dan wordt het somber, hé, maar nu, laat maar komen en liefst ook met een flink stukske wind!

 3. AnneTanne schreef:

  Toen het hier gisteren begon te regenen speelde die zinnen van Willem Vermandere continu door mijn hoofd:
  “Chance dat ’t regent, de koeien hèn dorst
  en de vissen kunnen ook nie zonder
  ’t is buuten dat ’t regent mens slaap gerust
  de regen is een endelijk wonder
  ’t onnozelste beestje of klein sprietje gras
  en de kruuden te veel om te noemen
  wat ware nen puit zonder waterplas
  en de rozen en al d’andere bloemen

 4. Loko Tosh schreef:

  “each raindrop is a kiss from heaven” zei Friedensreich Hundertwasser Dunkelbunt

 5. veerle schreef:

  Voor mij mag de herfst ook beginnen, maar toch liefst zonder al te veel regen zodat we lekker lange en mooie wandelingen kunnen maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.