van leien dakjes

Mieke Van Buikberg heeft vandaag blijgemutst het eigenwijs schapenbestand vervoegd. En was ze aanvankelijk niet zo happig om haar vertrouwde omgeving te verlaten (Anneleen werd nog eventjes met een venijnige por onderuit de ursus in geduwd), éénmaal in de auto heeft ze niet één protest-mèheee laten horen. Een klein half uurtje later had ze maar een kleine aanmoediging nodig om via de loopplank richting weide te hupselen. Ook de kennismaking met de locals verliep uiterst voorspoedig.  Na uitgebreide wederzijdse besnuffelingen en achter het gat lopen (vooral de Witte achter Mieke aan), een proevingske van de gevallen stoofperen en een verkenning van alle hoeken en kanten van de weide voelde ze zich al helemaal thuis. Zelfs in die mate dat ze al wat korrels uit het handje kwam opknabbelen. Ook een dutje in gezelschap van haar nieuwe familie en haar plaats opeisen aan de voederbak ging zo vanzelfsprekend alsof ze hier geboren en getogen is.

Dat ziet er met andere woorden helemaal goed uit. Het is bovendien een mooi schaap, zo beaamt ook onze kroost. Ze werd dan ook prompt uitgeroepen tot ’t schoonste schaap van Woubrechtegem, hà! Dus bedankt, vriendelijke mensen van de Buikberg, we zullen Mieke hier zeer goed soigneren.

mieke in de boomgaard

 

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

7 Responses to van leien dakjes

 1. onderdeappelboom schreef:

  Toftof, veel plezier ermee, ’t zijn inderdaad superlieve beestjes voor de kinderen!

 2. Lieve schreef:

  Heel mooie zwartbles! Maar ze staat wel een beetje “goed gekweekt”, of doet de foto haar zo lijken?

 3. Buikberg schreef:

  Amai, zo mooi hadden we het niet kunnen dromen. De achtergebleven heren hebben het daarentegen twee dagen ZEER lastig gehad, Charel heeft alle uithoeken van de wei afgezocht achter zijn mama, op de grote zandbergen op de uitkijk gestaan, … En véél gebleit. Ook Marcel is niet in zijn sas nu hij zijn laatste vrouwke moet missen (of is hij weer gewend aan de overdosis korrels en brood?), zelfs de koeien werden er ambetant van. Ach, hun dagen zijn zowiezo geteld, jammer dat ze het nog even zonder moeder en vrouw moeten stellen maar ze gaan het alleszins niet kunnen navertellen… Veel plezier Mieke in Woubrechtegem!

 4. bart schreef:

  @onderdeappelboom: en ook bijzonder lekker ;-)
  @Lieve en Buikberg: Mieke is een echte sucker voor korrels, zo blijkt. Ze laat werkelijk álle argwaan achterwege als ik met mijn bodempje schapenkorrel verschijn en laat zich zelfs uitgebreid aaien, als ze ondertussen maar korrels kan schrokken. Ze is zelfs tammer dan de Witte en Betty (onze ‘oude’ ooi heeft een nieuwe naam). Zeg dus maar aan Marcel en Charel dat ze het goed stelt.

 5. Buikberg schreef:

  @Bart: nochtans heeft ze bij ons de laatste maanden amper korrels gekregen, misschien 1 keer om de twee weken… Haar mollig uitzicht komt dus echt wel volledig door het graseten!

 6. bart schreef:

  @Buikberg: oh, maar ik vind het niet erg hoor, in tegendeel. ’t is nog zo handig dat ze zich zo laat inpakken met een handvol korrels :-)

 7. zeezicht schreef:

  Het ziet er vooral een ‘stevig’ schaap uit! ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.