zon-dag

All the hip kids are doing it, vandaar krijg je ook hier wat van de foto-oogst van zondag (cursus natuurfotografie met de statiefgoeroe en zijn kompaan) te zien. Komt er van als je een heel weekend niet thuis bent om in de tuin foto’s te maken…

zwam

Een schoon koppel zwammetjes op een bedje van mos.


zwam2

Dezelfde zwammetjes, experimentje met de flits. Beetje uitgevreten licht aan de rand van de hoedjes, eilaas.


strontvlieg op zwam

En mijn (denk ik) beste beeld van die dag, een strontvlieg op een flinke (melk?)zwam.

Dit bericht is geplaatst in just pictures, paddestoelen met de tags , . Bookmark de permalink.

9 reacties op zon-dag

 1. Tineke schreef:

  Alweer van die mooie foto’s, Bart!
  Hoe krijg je de achtergrond zo vaag groen, zoals bv de zwammetjes op het mos. Heb je die (digitaal) bewerkt of door keuze van belichting/diafragma zo gekregen?

 2. AnneTanne schreef:

  Ik vind de tweede de beste…
  Bij nummer drie vind ik het plafond net iets te dicht bij het beestje zitten.
  (En nu kruip ik rap terug onder de grond… Mensenlief, wat kan ik beschaamd worden over mijn kiekjes…)

 3. FotoAnna schreef:

  Ik vind ze schitterend !!
  Hele mooie natuurlijke kleuren, scherpte en belichting…
  Lieve groetjes van Anna

 4. the666bbq schreef:

  a day well spent zou ik zeggen. Ik vind die tweede ook niet slecht, er is misschien een tikkeltje detail weggeblazen (links binnenkant) zoals je zelf zeer kritisch aanhaalt, maar dat mag de foto hier wel hebben denk ik.
  [schoewen]

 5. Thea schreef:

  Vooral de eerste foto vind ik erg mooi!

  En als je het een en ander geleert hebt, was je dag toch welbesteed ?

 6. onderdeappelboom schreef:

  Sjonge, ik wil gewoon een poster van die eerste foto! Supermooi met dat blauwe onwezenlijke licht en dat sappige mosgroen onderaan!

 7. janus schreef:

  foto nr 1 is voor mij de beste! foto 2 is uitgebrand (zoals je zelf al opmerkte) en bij foto 3 mis ik wat ruimte rond de vlieg. foto 1 daarentegen is subliem: mooie diagonale lijn, scherpe mosjes op de juiste plaats, mooie plaatsing van de paddestoelen, de zachte kleuren, de rust, de eenvoud…goed bezig!!

 8. AnneTanne schreef:

  Jippie!
  Bij deze heb ik de ultieme bevestiging dat het feit dat mijn foto’s op mijn monitor op ’t werk er zo gek van kleur uit zien, allicht meer te maken heeft met mijn monitor op ’t werk, dan met mijn foto’s.

 9. warre schreef:

  … het algemene ‘strontvliegkleurenpallet’ ( what’s in a name ) variërend over de ganse foto doet mij nummer 3 als favoriet naar voor schuiven … jouw betiteling van de eerste foto doet me eerder denken aan een leuk voorgerechtje :) … foto twee is een heel leuk experiment maar niet mijn dada … leve de herfstkleuren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.