voor een bredere kijk op de dingen

nikon 12-24Ja hoor, ’t Was alweer een tijdje geleden dat er nog een verlengstukske aan mijn fotomarieke gegroeid was. Dat is geheel normaal, want als ik zie wat er allemaal in mijn dierbare Lowepro AW-trekker gepropt zit, dan leg ik mijn handjes toope (D’r kan daar geweldig veel in, in zo’n rugzak). Maar ! Aan de andere kant is dat ook volkomen abnormaal, want natuurfotografen lijden voor de overgrote meerderheid aan het Syndroom-van-nooit-genoeg, en er valt nog bijzonder schoon glaswerk op de kop te tikken daar in het wild. Zoals dit lenske bijvoorbeeld, zes jaar geleden op de markt gebracht, speciaal voor de digitale Nikons met een DX-sensor. Met zijn 99° beeldhoek een stúk meer groothoek dan de 78° die ik tot op heden met mijn 18-200 haalde. Deze lens kan bovendien al scherpstellen vanaf 30cm, dus dingen à la ‘viervlek in een moeras‘ komen binnen de mogelijkheden.  Ik heb dan ook niet lang getwijfeld toen ik ze tweedehands bij ‘een betrouwbare bron’ kon aanschaffen.

Jammer genoeg is’t nu van pokkeweer en rap donker buiten, dus veel meer dan wat binnen-experimentjes en wat rappe probeerselkes buiten zit er niet in momenteel. Maar ’t ziet er al bijzonder veelbelovend uit. Veel DOF bijvoorbeeld,  zelfs op f9. Ik ga daar veel plezier van hebben peis’k. (En dan moet ik er mij misschien ook ineens nog een 500D-ke van Canon aanschaffen, dan kan ik nog wat dichterbij komen. Nikon maakt zo’n voorzetlenzen niet meer bij mijn weten en nu Canon zo vriendelijk is om bijwijlen hier rechtsboven reclame te maken is’t ene plezier ’t andere waard,  niewaar :-)  )

Kijk, zo in de rapte een paar foto’s:

bietenpanoramisch zicht op mijn bietenkot

steenuilkast

een steenuilnestkast in haar natuurlijk biotoop. Mieke kijkt goedkeurend toe.

garage

mijn garagedingk

viooltjespanoramisch zicht op nen bak blommen.

de witte van moerbekebokkie in landschap
Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags , . Bookmark de permalink.

17 reacties op voor een bredere kijk op de dingen

 1. Rafael Delaedt schreef:

  Bokkie staat goed in zijn landschap! Veel plezier met de nieuwste aanwinst, op ontdekking in een nieuwe wereld…

 2. onderdeappelboom schreef:

  Meneer Bart, ik kom de schoonheid van jouw ‘garagedink’ niet te boven, denk ik. Terwijl ik hier op apegapen lig, probeert meneer onderdeappelboom mij te troosten met de woorden: ‘Ja maar, daar trap ik niet in; die Bart is gene gewone met zijn foto’s; dat kan er in het echt gewoon niet zo mooi uitzien; zeg maar dat hij dringend immobiliënmakelaar moet worden’. :-) Maar ikke, ik sta verstomd. Valt dat te huren, dat garagedink?
  En over die reclame durfde ik niet beginnen, aangezien niemand er naar vroeg. Maar word jij nu gesponsord ofzo?
  Jee, zo’n schoon kot… En waarom staan die kast en deur niet ergens in het woonhuis? Jee, potentieel, jong, poooteeeeeeeentieeeeeeel!

 3. Yo schreef:

  wow, ’t is alsof die lens een vensterke is waarchter de wereld wordt opengetrokken. Maak er maar veel mooie beelden mee, dan kunnen wij meegenieten
  (en ik doe ook een bod op de kast!)

 4. Bram Conings schreef:

  Ook ik blijf kwijlen bij uw garagedingk ! Als de rest van uw huis en kotterijen van hetzelfde genre zijn sta ik te popelen naar meer foto’s.

 5. janus schreef:

  laat dat nu net hetzelfde type lens zijn waar mijn lodderig oog naar aan het lonken is. de keuze is gevallen op de sigma 10-20, nu nog de centjes…

 6. bart schreef:

  @Raf: ’t landschap loopt een beetje leeg naar de rechterkant, de vertekening van de horizon wordt blijkbaar ook zwaar uitvergroot met zo’n breedhoek. ‘k zal ze wat moeten gewoon worden maar het is inderdaad een onbekend stukje natuurfotografie waar ik me aan te buiten kan gaan.
  @Onderdeappelboom: in ’t echt is ’t natuurlijk nog veel mooier :-) Ik woon dan ook bijzonder graag waar wij wonen. Derhalve ben ik vast van plan om thuis dood te vallen en vooral níet in een of ander bejaardentehuis.
  De reclame zit er -met af en toe een pauze- al sinds dit voorjaar. Ik heb destijds een vriendelijk mailtje gekregen van de mensen van de reclameregie met de vraag of ik hen vijf vierkante centimeter van mijn blog wou verhuren. Ik vind niet dat ze generen, daar rechtsboven.
  @Yo: de kast heb ik destijds, toen mijn opa naar het bejaardentehuis vertrok, gered uit de gretige pollen van de opkoper. Maar omdat we binnen geen plaats meer hebben (daar staan de mooie kasten ;-) ) doet deze dienst als speelgoedkast voor ’t klein buitengerief van de kinderen. De kast heeft dus – net als de helft van ons meubilair en huisraad – vooral sentimentele waarde.
  @Bram: gijse voyeur! :-) Af en toe valt er wel een glimp van de bewoningsdinges op te vangen, zo in de marge van het tuingebeuren…
  @Janus: het syndroom heeft je ook al te pakken. Slechts één oplossing: harder werken! :-)

 7. Martine schreef:

  Ik ben een tijdje geleden op je blog terechtgekomen omdat ik op zoek was naar mensen die mijn geliefde verfplanten beschrijven – en bij jou heb ik dat gevonden.
  Geweldige foto’s, vooral die bovenste.
  Ik zou graag betere foto’s willen maken maar zie enorm op tegen het meezeulen van zo’n ijzer en glaswinkel.
  XXXm

 8. buikberg schreef:

  Fijn om ons Mieke nog eens in beeld te zien, ze ziet er helemaal gesetteld uit! Onze Marcel begint wat aan de eenzaamheid gewoon te worden, zondag is zijn zoontje ook richting offerfeest vertrokken… Tot er terug een beetje plaats in de diepvries is zal hij het even alleen moeten stellen jammer genoeg! (sorry, van mij geen commentaar op de foto’s, ik kan enkel zeggen ‘schoon’ en daar houdt het op ;-)
  a

 9. the666bbq schreef:

  man man, wij zijn ook nog maar net bekomen van die “garage”, zelfs al denken we ruimtelijk het effect van de breedhoek een beetje weg ;-)

  het schijnt dat de gemiddelde fotograaf nogal flink in z’n gat gebeten is als men de mooie foto’s op de rekening van het toestel zet, hoe zit dat met foto-Bart ?? ;-)

  welle hebben misschien nog zo’n commode in de aanbieding, zij het wel zonder zo’n deur erachter (die er niet misstaat trouwens) maar wel met spiegel …

 10. onderdeappelboom schreef:

  Bijkomend vraagje, meneer Bart, nu ik die grote hoop bieten op foto zie: hoeveel bieten voor hoeveel schapen geef je eigenlijk per dag? En daarbij da

 11. onderdeappelboom schreef:

  (daar ging mijn tekst plots op eigen houtje weg): en daarbij dan nog korrels of niet, wou ik vragen. Wij twijfelen een beetje of we wel genoeg geven…

 12. dieter schreef:

  @buikberg: fijn vooruitzicht voor het beest… :-) zijn eenzaamheid zal over zijn eens hij zelf in de diepvries verdwijnt. een catch-22 voor schapen

 13. bart schreef:

  @buikberg: mieke is inderdaad al helemaal ingeburgerd. Het blijft wel de argwanendste van de hoop, maar het is een ‘sucker‘ voor een handvol schapenkorrel :-)
  Ocharme Marcel, gelukkig heeft hij nog de koetjes om hem gezelschap te houden in zijn eenzaamheid.
  @the666bbq: ik heb een gat-met-olifantenvel, en niet alleen wat dat betreft :-)
  @onderdeappelboom: ze krijgen momenteel twee bieten op stukjes gekapt, te verdelen met zijn drieën, en nog een botervloot korrels bovenop, en restjes brood en groentenafval. En ze hebben nog behoorlijk wat gras te knabbelen momenteel. Als het echt putteke winter wordt dan krijgen ze ongeveer elk een biet per dag. Mekkeren om mééhéééér doen ze elke keer als ze mijn kop zien :-) Maar te veel geven is ook niet aangewezen, want dan worden de lammeren te zwaar en is’t spel en miserie bij het lammeren.
  @Dieter: zeg dat wel :-)

 14. onderdeappelboom schreef:

  Dank voor de info, Bart!

 15. Eef schreef:

  Waw, mooie foto’s. Meer kan ik niet zeggen want de helft van wat je hebt neergepend versta ik niet. ;-)

 16. zeezicht schreef:

  Je uitleg zegt mij ook niet zoveel, maar de beelden des te meer.
  Vooral dat schaap dat een beetje argwanend naar die ‘kikker’ loert!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.