koud³

vink

In een zee van wit is het zoeken om te overleven. Twee keer per dag gaat er derhalve een flinke schep gemengd graan, zonnebloempitten en aardnoten ter grote van een halve alpro-bakken-en-braden-vloot richting tuin. De respons is indrukwekkend. Continu vliegen merels, ringmussen, vinken, kool- en pimpelmezen en een roodborst af en aan. Hun argwaan moet het af leggen tegen de honger. Geen behoefte aan koude schuiltentjes deze winter, ik kan ze open en bloot vanuit mijn warme living fotograferen. In de buurt zoeken groene spechten, grote bonte spechten, eksters, boomkruipers,vlaamse gaaien, de bleke buizerd en een grote gele kwikstaart naar iets eetbaars. Zij zijn nog lang niet hongerig genoeg om zich zo dicht bij het huis te wagen. Als ik hen op foto wil, zal ik wél een paar uur in een koud tentje moeten liggen…

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to koud³

 1. tijdtussendoor schreef:

  Prachtig, ik krijg er koud van ;)

 2. AnneTanne schreef:

  Ik heb dit jaar plots een overvloed aan groenlingen op bezoek. Waar die anders hooguit met twee of drie langskwamen, zitten er momenteel meer dan tien bij de zonnebloempitten.
  De koolmezen daarentegen zijn wat minder prominent dan anders…

 3. FotoAnna schreef:

  Wat een heerlijke website heb je !!
  Zit hier werkelijk te genieten en er is nog zoveel te lezen… en dan al die prachtige foto’s… heerlijk !
  Lieve groetjes van Anna

 4. onderdeappelboom schreef:

  Weerom heel erg mooi, zelfs de sneeuw ziet er pluizig en schattig uit! ( ’t is raar, maar hier vliegen alleen wazige vinken voorbij :-) )

 5. Dini schreef:

  Prachtige foto en dan al die sneeuw om jaloers op te worden, hier is het boven nul en regent het af en toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.