Meneer konijnenberg is een grapjas!

‘Dat het nog eventjes ging duren’, zo beweerden ze woensdag emailgewijs vanuit het Konijnenberg-hoofdkwartier, kort na het plaatsen van mijn bescheiden bestelling. ‘Omdat de door mij bestelde goederen niet allemaal voorradig waren’, namelijk. ‘Maar dat ze mij onmiddellijk op de hoogte zouden brengen van het moment dat dat wel zo zou zijn, en ze mij dan ook als de bliksem zouden toesturen’, zelfs .
Jammer maar helaas, dacht ik dan. Maar ook geen ramp, want zo dringend was het allemaal niet, die bestelling. En toch beleefd dat ze dat netjes laten weten. De klant op de hoogte houden, zo hebben we het graag.

Ik was dan ook blij verrast, toen vrijdag zo rond half twee meneer TNT-post op de stoep stond met in zijn pollen mijn integrale bestelling. Meneer Konijnenberg had een grapje gemaakt zo bleek, want mijn bestelde goederen waren wél allemaal voorradig gebleken en waren zelfs prompt op de post gedaan. Fijn zo! En wat zat er allemaal in dat dozeke?

Glazekes en ringskes, jazeker! Vooreerst een 77mm ring om op mijn 12-24ke te vijzen zodat daar grijsverloopfilters en neutrale densiteitfilters en dergelijke meer kunnen voor geschoven worden. Maar ook een 500D voorzetlens om voor diezelfde lens te schroeven, kwestie van een beetje dichterbij te kunnen komen om ‘het voorplan’ wat groter in beeld te krijgen met toch nog veel achtergrond op de -euh- achtergrond. En met dat ik toch aan het bestellen was ineens ook nog eenzelfde 500Dke maar dan met een 72mm schoefdraad voor op mijn 180mm macro. Dan kan ik er bijvoorbeeld de apotheciën van de korstmosjes in mijn tuintje er flink wat groter (en hopelijk wat scherper) opzetten. Of andere zotte kleine prutsen! Dat het maar rap lente wordt, dan kan ik buiten gaan spelen! whiiiii! Maar nu zit ik wel stilaan met het probleem dat mijn rugzak te klein wordt om er het nodige in te steken. Straks moet ik nóg eens bestellen bij meneer Konijnenberg! :-)


Dit bericht is geplaatst in korstmossen met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op Meneer konijnenberg is een grapjas!

 1. boer Thomas schreef:

  Leuk speelgoed! Een 180mm macro is zowieso al een zalige lens, nu met voorzetlens, dat gaan mooie foto’s worden binnenkort.
  Net zoals Mediamarkt een véél te gevaarlijke site om te bezoeken…. .

 2. Gert schreef:

  Amai!
  Wel een beetje zotte kosten? Je kan toch de 500D van 77mm op de 180 macro zetten? Dat kost je een verloopringetje (15 euro ongeveer als ik mij niet vergis) ipv een 500D van 72mm.
  Of zeg ik nu dingen waarvoor uw portemonnee mij pijn wil doen?

 3. bart schreef:

  @boer Thomas: gelukkig heb ik mijn internet-aansluiting bij Belgacom, dat scheelt… (internetverbinding lag de helft van het weekend uit namelijk, dan valt er niet veel te online te bestellen :-/ )
  @Gert: ‘k zou echt niet willen dat de economische recessie in mijn schoenen geschoven wordt! Euhm, wellicht je gelijk, maar ik betrouw dat toch gelijk niet helemaal, want met een tussenring staat die voorzetlens toch weeral een paar mm verder naar voor dan de bedoeling is. Krijg je dan geen vertekening aan de randen? Ik had vroeger zo’n el cheapo voorzetlenske van onbestemd merk, en als dat niet helemaal exact op zijn plaats stond kreeg je grauwlijke vervormingen. Soit, ’t is nu toch te laat :-)
  ps: Niet toevallig een Lowepro super trekker of zo op overschot? :-)

 4. AnneTanne schreef:

  Diezelfde grap heeft mijnheer Konijnenberg ook met mij al eens uitgehaald.

  Ik ben ook al lang aan het verzinnen wat ik daar nu nog eens ga bestellen, maar er staat zoveel op mijn verlanglijst.

  (@BoerThomas: ik vind MediaMarkt absoluut geen gevaarlijke site, want de verkopers van de MediaMarkt winkels on the spot al zo hard hun best gedaan om mij van hun totale onkunde betreffende hun product te overtuigen, dat ik die hele MM ben gaan wantrouwen. Nee, dan liever Mijnheer Konijnenberg.)

 5. janus schreef:

  ze zijn rap hé, die konijnen. twee weken geleden bestelde ik op een doordeweekse donderdag een 11-16tje, en toen ik op de doordeweekse vrijdag daarna (jawel, den dag daarop!) van mijn werk kwam stond het dingeske al breeduit (what’s in a name) op mij te wachten op mijn tafel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.