akkergevogelte

patrijs

Ha, kijk, deze hebben die verderfelijke jagers toch niet te pakken gekregen. Zat met zo’n 15 vriendjes en vriendinnetjes van baltsken te spelen rond en onder de oude meidoornhaag. Ze gingen er natuurlijk pijlsnel van door van zodra ze me in het snotje kregen, derhalve pover fotoresultaat. Maar toch leuk om eens een behoorlijke troep patrijzen te zien. Dat was al bijzonder lang geleden.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

12 reacties op akkergevogelte

 1. Lotte schreef:

  Ondanks de voor jou povere foto (vind hem schitterend) lijkt het wel Lente in uw contreien :) Al nieuws van Velt? Groetjes en prettig weekend

 2. Robin schreef:

  Een deugddoende foto :)

 3. Thea schreef:

  Wat mooi, die heb ik al een eeuwigheid niet gezien!!

  Dus ik ben blij dat het je toch nog gelukt is!!

 4. AnneTanne schreef:

  In de eerste jaren dat we in ons huis woonden, is het een paar keer gebeurd dat ik door de tuin wandelde, en er plots een patrijs-met-jongen uit het hoge gras tevoorschijn schoot.
  Maar de laatste jaren dus niet meer…

 5. onderdeappelboom schreef:

  Ik wil je niet ontgoochelen, maar ben je zeker dat ze er niet gezet zijn om neer te schieten? Ik heb er hier in het najaar eens een stuk of 20 zien opvliegen; was overtuigd dat ze voor een spelletje jagen waren neergezet…
  Niettemin: ik vind het ook een leuke foto.

 6. bart schreef:

  Lotte: VELT zwijgt nog steeds in alle talen. Begin maart toch eens aan hun oren trekken als ik tegen dan nog niks gehoord heb.
  Robin : het deed deugd om ze te zien ook
  Thea: ze waren zodanig druk met elkaar bezig dat ik toch nog tot op zo’n dertig meter kon naderen voor ze er vandoor gingen.
  Annetanne: fazanten broeden hier af en toe in de hooiweides, patrijzen heb ik tot nu toe nog niet gezien. Maar misschien weten die zich beter te verstoppen? :-)
  Onderdeappelboom: ik weet niet of patrijzen ook zo vaak uitgezet worden door jagers als fazanten. Die uitgezette fazanten zijn bovendien belachelijk tam en kan je bijna met de hand vangen als je kalmkesaan doet, die beesten denken gewoon dat je ze komt voederen… De patrijzen vlogen weg van zodra ze me gezien hebben, dus ik denk niet dat het uitgezette zijn.

 7. buikberg schreef:

  en we vragen ons natuurlijk af: “heeft het gesmaakt ?”

 8. AnneTanne schreef:

  Hoor ik enige twijfel over mijn patrijzenobservatie? Nee hoor, Al ben ik allesbehalve een vogelkenner, ik ken echt wel een patrijs uit een fazant :-p

 9. bart schreef:

  @Annetanne: ik zou niet durven twijfelen!
  @Buikberg: ze waren te rap! :-)

 10. Loko Tosh schreef:

  eergisteren de eerste wilgekatjes geplukt in de tuin, een vijftigtal ganzen richting Noord Oost zien trekken en de eerste vink van suskewiet horen geven. onder de gesmolten sneeuw lag gedomme het ontwakend lentegevoel zich uit te rekken.

 11. Chelone schreef:

  Een paartje komt hier af en toe wel eens flaneren maar 15 stuks, dat is pas een belevenis!

 12. Stefan schreef:

  Vandaag op wandel met hond in de vlaamse ardennen(oude spoorweg) naar Doornik.(Ronse).Twee jonge patrijzen op ons pad.Nooit mogen meemaken.
  17/7/2010,17u30

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.