Moeder Mieke du Buikberg d’Oubrechtegem en kinders

Voorspoed alom, daar in die knusse warme stal. Ik had het eerlijk gezegd niet durven hopen deze morgen toen ik dat verkleumd hoopje lam van de wei opraapte.
Maar zie, zowel Pitou (♂) als Minou (♀) (*) stellen het zo te zien wonderwel, drinken voor zover in te schatten valt behoorlijk goed en worden daar door Moeder Mieke bemoedigend bij toegemekkerd. Meer moet dat niet zijn.

En waar aanvankelijk enige onduidelijkheid bestond over het vaderschap (Mieke verhuisde naar ons erf toen ze zich in een ‘beslissende fase’ bevond), kan na de worp niet echt meer getwijfeld worden. De chaotische verspreiding van witte vlekjes op niet-zwartbles-geeïgende-wijze wijst overduidelijk in de richting van De Witte van Moerbeke, die onverdroten zijn rasvermenging verder zet. De raszuivere  Marcel van Buikberg kwam er niet aan te pas, zo blijkt. Ze zullen bij SLE weeral niet content zijn.

Maar allezjoep, zo ver zijn we al. Nu Betty nog, en we zijn weeral compleet voor dit jaar. De close-shave van deze nacht indachtig heb ik haar voor de zekerheid maar op stal gezet voor de nacht. Als’t niks blijkt te zijn mag ze morgen weer buiten spelen.

Betty is er helemaal klaar voor

(*): Traditioneel worden de namen van de lammetjes door onze kroost gekozen. Even traditioneel worden de twee eerstgeborenen ‘Pitou’ en ‘Minou’ gedoopt.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

17 Responses to Moeder Mieke du Buikberg d’Oubrechtegem en kinders

 1. Sophie schreef:

  Proficiat aan de knappe mama en het gezin dat voor haar en haar kroost zorgen. Dit moet echt zalig zijn voor jullie kinderen!

 2. buikberg schreef:

  10 oktober + (5 maanden – 5 dagen) = 5 maart
  ‘de witten’ heeft er geen gras laten over groeien …

  w

 3. legel schreef:

  Dat was spannend: gisteravond de melding dat je haar niet in de stal kreeg, en vandaag toch de blijde mare ! Ik heb met u meegeleefd. Proficiat!

 4. tijdtussendoor schreef:

  Wat een fijn begin van de lente ;)
  En we vergeten maar effe hoe koud het is…

 5. Thea schreef:

  Geweldig!! Wat een weelde, ik was er niet echt gerust op, gisteren !

  Gefeliciteerd!

 6. Lotte schreef:

  Proficiat met jullie uitbreiding :)

 7. Menck schreef:

  Ach kijk, dat is nu eens schoon, zie. Een nieuwe lente, een nieuw geluid; dat van mekkerende lammetjes.

 8. L1 schreef:

  Ouuuuuuu.. zo schattig…
  Mag ik komen spelen? -:)

 9. natuurlijk-rijk schreef:

  Nen dikke proficiat en wat een proper stalleke heb jij !!!

 10. Eef schreef:

  Aaaaah zo schoon toch, lammekes! Hoewel ik er zondag anders over dacht toen ik door dochterlief gedwongen werd de kou te trotseren om die verderop in ’t straat te gaan bekijken. Ben al benieuwd of die van Betty een even grappige toot gaan hebben als hun moeder :-)

 11. Eef schreef:

  Wat een schatjes! Bij het vorige stukje moest ik denken dat eigenwijsheid van de tuin ook de beestenboel inhoud. ;-)

 12. Martine schreef:

  Ach wat lief.
  Veel geluk met de twee nieuwe kleine spruitjes.
  XXXm

 13. L1 schreef:

  wanneer is de “lammerenborrel “trouwens?
  ik kan! ik kan!
  -:))

 14. zeezicht schreef:

  Oh wat een schatjes! En het is nog zo koud.
  Veel succes!

 15. bart schreef:

  @Sophie: ze keken er al weken naar uit, de kinderen. En nu is de lammetjes aaien inderdaad hun eerste werk als ze van school komen.
  @Buikberg: ’t is een bijzonder stimulerende omgeving ;-)
  @Legel, Tijdtussendoor, Thea, Lotte, Menck, Natuur-rijk, Martine en Zeezicht: bedankt!
  @L1: niet bang van de plaatselijke ram dan? ;-p
  @Eef1: nog veel grappiger wellicht!
  @Eef2: om van de mensenboel alhier nog maar te zwijgen :-)

 16. helena schreef:

  Dag Meneer met de eigenwijze tuin en een heleboel beestjes.
  ik ben Van Snick Helena en bij mijn mama zitten twee schapen,
  Annabel ‘mama-schaap’ en Paulette ‘ dochter uit voorlaatste worp’ deze dames hebben nogal een vuile rastafarie look ondertussen en de Jongste ‘paulette’ haar rechtse hoorntje groeit richting oogkas/schedel… is het mogelijk om mij u contactgegevens door te geven zodat u eens een kijkje kan komen nemen…mijn mama is nu op vakantie en ik zit met de beestjes-sit, maar zou graag hebben dat ze beiden proper zijn tegen dat ze thuiskomt 1september… ze zouden ook eens ontwormd moeten worden… kan u mij helpen??? groetjes Helena

 17. bart schreef:

  Dag Helena. ik denk dat je in dit geval toch best een lokale schapenhouder/scheerder/veearts contacteert hoor. Als je bij iemand in de buurt die ook schapen houdt eens navraag doet ivm een scheerder, dan zal er wellicht iemand uit het dorp zelf zijn die je kan helpen voor het scheren en ontwormen. Wat de hoorn betreft vermoed ik dat je daar toch een veearts voor nodig zal hebben. Als het echt verwaarloosde schapen betreft die al een paar jaar niet geschoren/ontwormd/hoefjes gekapt/gevaccineerd … zijn, dan is het sowieso aangewezen om eens een veearts langs te laten komen (en dan liefst geen van de rubriek ‘kleine huisdieren’).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.