spetten en schuppen

Oh, ah, ik was al bijna te laat om nog op tijd te zijn! Dringend moesten mijn ajuinen en sjalotten de grond in, en ook wat radijzenzaad en snijslazaad lag te popelen om op de geijkte afstanden hun posities in de grond in te nemen. Maar eerst diende daar nog enig verleggen van moestuinbedjes aan te pas te komen, wat onder meer het verwijderen van draad en palen en het ontginnen van heelder nieuwe stukken impliceerde. Noeste arbeid, met andere woorden. Maar ziet, gisteren alles tot een goed einde gebracht onder een stralend lentezonnetje. (’t was dan ook niet zo gigantisch groot als bij sommigen)

Dus in plaats van zes bedjes netjes op een rij (akke akke tuut tuut) zijn het er dit jaar twee keer drie.

Waarom, zo vraagt u zich af? Welnu, daar rechts vooraan in beeld komt binnen onafzienbare tijd zo’n glazen dingk om tomaten, paprika’s en meloenen in te kweken. Een serreke, jazeker! ’t Is al besteld en al!

Aardappel
berber, prei
Peul
snijboon (helda), erwten (kelvedon wonder), sluimererwt (norli)
Kool
Peterselie (moskrul), Pompoen (butternut), radijs (sora en andere), rode biet (kogel 2)
Blad

snijsla (witte dunsel, rode eikenblad-red salad bowl), kropsla (bon jardinier, verano), roodlof (rode van verona), rucola, pluksla (Till), warmoes (groene gewone)
Vrucht
courgette (black beauty), komkommer (vroege russische)
Wortel
Ui (sturon), Chalot (yellow moon), pastinaak (halblange weisse), wortels (flakkeese 2)

Dit bericht is geplaatst in moestuin met de tags , . Bookmark de permalink.

15 reacties op spetten en schuppen

 1. the666bbq schreef:

  allez vooruit, het moest er eens van komen he ;-) en in glas nog wel, het mocht iet kosten ;-)

 2. Chelone schreef:

  Plan jij maar, dan kan ik jouw gratis instructies volgen. Vroeger Russische komkommer; een speciale reden voor die keuze?

 3. bart schreef:

  @the666bbq: alleen het beste is goed genoeg ;-)
  @Chelone: voor zover ik mij herinner niet echt, gewoon een plezante naam en op de beschrijvingen afgaand een goed buitenras. Vorig jaar een behoorlijke opbrengst van gehad. En volgens de eigenwijze madam ook lekker (ikzelf blief, zoals elke échte man, géén komkommers :-) )

 4. onderdeappelboom schreef:

  Allé, we zijn aan een nieuw rondje ‘maak-de-collega-blogger-jaloers’ begonnen, zie ik ;-) Na de gelijkstand voor ‘neem-verlof-op-een-mooie-lentedag-als-de-colllega-blogger-aan-het-werk-is’, haal jij nu wel een zeer dik punt binnen op de thuismatch, want waaaaaaaaw: een echte serre! Ik verklaar de stand 2-1 voor jou!

 5. bart schreef:

  @onderdeappelboom: ge zijt aan zet! :-)

 6. buikberg schreef:

  Bart, ik wil niet moeilijk doen na al die positieve noten (waw, een serre :-): waarom noem je je bed koolgewassen nog ‘kolen’ als er geen enkele kool op staat? ;-)

 7. bart schreef:

  volgens mij is peterselie een koolsoort. Niet?

 8. AnneTanne schreef:

  Ben je zeker dat pompoen ook geen kool is?
  (Euh… ik heb deze namiddag vrij – en gisteren- en morgennamiddag ook: kwestie van een zoonlief-met-examens enigszins tot steun en toeverlaat (en controlerend paar ogen in de rug) te zijn; en ik had gepland nog één en ander in de serre te gaan zaaien. Welk is mijn score?)

 9. bart schreef:

  Nu je het zegt, ik lust eigenlijk niet zo graag pompoen (behalve in Potjiekos), dus veel kans dat het inderdaad een koolsoort is! Ha! Al zeker twee koolsoorten op mijn kolenveld! Eat that, Buikberg!

  Drie opeenvolgende namiddagen met goed weer, dat is toch ook wel twee punten waard dacht ik. Brengt de stand op Annetanne 2 | Onderdeappelboom 2 | Eigenwijzetuin 3 :-p

 10. onderdeappelboom schreef:

  Maar ik herinner me dat Annetanne zaterdag moet werken. Dat zijn toch wel 2 punten er terug af hoor ;-)

 11. koert schreef:

  Nou bart alleen de radijs op je kolenbed is een koolsoort al het andere niet. Je hebt wel een koolsoort tussen je bladgewassen staan: Ruccola!

 12. bart schreef:

  zijde zeker koert? I’m utterly shocked! :-D

 13. buikberg schreef:

  pompoen is bij mijn weten nog altijd een vruchtgewas… en zo lekker, in afrikaanse of zuid-amerikaanse stoofschotels bijvoorbeeld :-)

 14. bart schreef:

  pompoen in stoofschotels? Dan is het een wortelgewas! Want uien gaan ook in stoofschotels.

 15. Pingback: Remake of the moestuin dag weet-niet-meer-hoeveel en moestuinfrustraties « Buikberg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.