tomaten ³

Kijk! Kijk! De tomatenplantjes zijn al een paar centimeter hoog! Een zeer geslaagde opkomst bovendien, want van de vijf zaadjes per potje is er maar een enkeling die zich niet laat zien. Behalve in die twee potjes rechts dan, niet toevallig die met het (vervallen) lilliput-zaad. Daar is er voorlopig nog nikske kieming te bespeuren. Nog even afwachten of we kerstomaatjes kunnen eten deze zomer…

Dit gezegd zijnde, ook mijn radijzen schieten al! Tenminste, toch één van de twee ingezaaide rijtjes. Elk rijtje is een ander ras, maar ik weet al niemeer wat ik waar gezaaid heb. En de snijsla is ook al in gang! En een paar uien komen ook piepen!

Dit bericht is geplaatst in moestuin met de tags , . Bookmark de permalink.

6 reacties op tomaten ³

 1. onderdeappelboom schreef:

  Dit begint te lezen als een boek met titel: ‘Van moestuinleek naar moestuinfreak in 3 stappen’ ;-) (Maar ik ben ook zo gelukkig met kiemende tomaten en opkomende radijzen, moet ik toegeven…)

 2. Lotte schreef:

  Als dat boek uitkomt koop ik hem direct :)
  Ondertussen staar ik elke dag in mijne bloembak of er nog zaadjes uitkomen van het vorige jaar, cosmos vorig jaar had het super gedaan :) Helaas geen eetbare dingen want midden in De Stad is eten uit tuin en of bloembak niet aan te raden.

 3. bart schreef:

  @onderdeappelboom: mijn groenselovingske is, gezien het weer, zowat het enige waar ik voor ’t moment foto’s van kan maken waar ik iets bij kan schrijven. Maar wacht, als het mooier weer wordt en de biestjes actief worden zal ik weer de nodige zijpaden betreden zie :-)
  @Lotte: Een boek? ik ruik een gat in de markt!
  Maar is dat serieus, kan je de de groenten niet betrouwen die je in dat omhooggevallen provincienest kweekt? Nog een reden om te verhuizen!

 4. Lotte schreef:

  Wat denk je dat we gaan doen…. verhuizen!!!! Ooit… hopelijk dit jaar..
  Maar eerst dus nog verbouwen en nog een aannemer vinden. Als ik zie wat ik op men ventsterbank zie liggen (zwarte roet) ga ik zelf niet iets eetbaars in mijne bloembak planten.
  Boek… ik wil de eerste en gesigneerde versie en liefst niet op te halen in de Boekenbeurs :)

 5. Pingback: Tweets that mention Ziet er al goed uit Bart! -- Topsy.com

 6. Chelone schreef:

  Bart is zo gelukkig als een kind. Ik herken het hoor, het is hier ook zo. Zelfgezaaid goed dat plots een sprietje geeft en we zijn dolgelukkig!
  Vroeger hield ik het meest van de zomer, nu niet meer; de lente is het superste seizoen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.