dotters revisited met omwegen

Zoals Chelone al zei: dotters zijn er niet lang, we moeten er nu van profiteren. Haar goede raad indachtig heb ik me aan nog een fotografeer poging gewaagd. Nog altijd geen waauw-effect, maar toch al redelijk ok. ( En zo lang ze er staan blijf ik gaan voor die waauw-foto…)

Een close-upsken, het vliegske maakt het wel plezant vind ik, en die tweede half wazige bloem zorgt voor een beetje diepte op de foto.

Vervolgens een probeersel met open diafragma. Met daardoor een beperktere scherptediepte, maar wel een mooi zacht gele achtergrond als resultaat. Allez, deze vind ik wel OK eigenlijk. (maar nog altijd niet waauw).

Soit, terwijl ik dan toch bezig was ineens ook nog een portretje gemaakt van een paardenbloem en van een daslookje die daar in de buurt van de vijver huizen.

En ook nog wat bloesem-foto’s gemaakt, maar het licht was eigenlijk al te hard om er iets moois van te maken. Voor de pruimen en een deel van de kersen ben ik zelfs al bijna te laat om goed te zijn, die zijn al op de retour. Maar de appels, peren en perziken komen nog maar juist goed op gang, dus ik kan me nog eens laten gaan één dezer.

Dit bericht is geplaatst in planten met de tags . Bookmark de permalink.

6 Responses to dotters revisited met omwegen

 1. hilda schreef:

  ik vind het anders prachtige foto’s hoor!

 2. bart schreef:

  dank je Hilda! :-)

 3. zeezicht schreef:

  Mij doet dat vliegske nog steeds wat. Alsof je het kan pakken.

 4. Loko Tosh schreef:

  vliegskes vliegen,
  pintjes pakken

 5. the666bbq schreef:

  de tweede vind ik de leukste (misschien jammer dat de rechtertip er net wel en ook net niet afvalt).
  Bij de eerste dacht ik : spijtig dat er niet meer dauwdruppels opzitten, maar dat is van korterbijgezien gewoon een lichtversterkend stofje waarvan ik niet wist dat het bestond ;-)

 6. janus schreef:

  dat is toch niet mis? ik ga ook voor de tweede foto! tip= probeer eens op een hogere isowaarde te fotograferen in plaats van uw diafragma open te zetten, dan krijg je wat gele gloed én scherptediepte. het gaat niet vantzelfs natuurlijk, wat prutsen met uw andere instellingen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.