’t is groen en dichtbij…

‘groen in je buurt’ is het thema van de ‘Dag van het Park‘ dit jaar. Tegenwoordig moet ik voor een groene omgeving niet meer zo ver lopen, gezegend als ik ben met een grote wilde tuin. Maar ooit was dat wel anders. Vijf jaar op kot, vervolgens twee jaar in een (tuinloos) beluikhuisje en dan uiteindelijk een rijhuis met minituintje; het Sint-Anna pleintje, de plantentuin van de UG en het citadelpark (overdag! heh!) hadden aan ons vaste bezoekers.
Hoeft het gezegd dat het toch anders is, als je je eigen ding kan doen en je je tuin enkel hoeft te delen met wie je er zelf uitnodigt? Als je je kinderen zomaar naar buiten kan laten lopen zonder een al te oplettend oogje in het zeil te moeten houden?

Pazzop, het besef dat we op dat vlak serieus bevoorrecht (en gulzig!) zijn is er wel degelijk. Want gelukkig maar dat niet iedereen op die manier het platteland boven de stad verkiest, of  Vlaanderen was te klein. Maar toch, bij zo’n ‘Dag van het park’ heb ik heimelijk een beetje een politiek-niet-correct ‘gelukkig móet ik niet meer naar het park’ gevoel. Al blijf ik graag bezoekjes brengen aan parken, open tuinen en andere groenzones, zeker als ze een beetje natuurlijk aandoen en als er wat creativiteit aan te pas kwam. Inspiratie opdoen en stelen met mijn ogen, weetwel. Maar dan liefst wel op een moment dat niet de halve stad het park in kwestie plat loopt omdat het net die dag zo schijnt te horen. Dus op 30 mei zal je mij niet tegen het lijf lopen op één van de georganiseerde evenementen. Maar dat wil vooral niet zeggen dat u dat niet mag doen! Zelf zal ik waarschijnlijk eerder in mijn eigen groene buurt te vinden zijn…

Dit bericht is geplaatst in in eigen tuin met de tags . Bookmark de permalink.

12 reacties op ’t is groen en dichtbij…

 1. Loko Tosh schreef:

  Eigendom bestaat uit twee woorden en daar is al veel over gezegd, geschreven en gezwegen; praise the lord you sinner.

 2. bart schreef:

  Loko Tosh, nee, jij bent niet uitgenodigd, extreem links janhagel! Misschien dat ze u op de plaatselijke pré communal nog dulden, aanstaande zondag?

 3. Yo schreef:

  pazzop: deze discussie niet boeren in de nabijheid van mijn man of ’t spel zit op de wagen (stadsmens als hij was)

 4. Loko Tosh schreef:

  @ Bart: toch niet bij de andere zwarte schapen zeker?
  @ Thea: ja hoor
  @ Yo: mmm, boeren en discussies, perfect voor de spijsvertering, laat de wagen maar rollen

 5. Eef schreef:

  ’t is proper… zo neerkijken op de mensen die van moeten in dat park aanwezig zullen zijn! Poeh!

 6. bart schreef:

  Eef, waar in de tekst zie je me dan precies op die mensen neerkijken? Zelf ben ik niet zo wild van massa-evenementen, maar ik gun iedereen zijn of haar groepsgevoel hoor.

 7. natuurlijk-rijk schreef:

  Ik dacht echt dat we nu allemaal uitgenodigd gingen worden in je paradijs ;-).
  Wij gebruiken de uitdrukking “we zijn hier precies op de meir” als het ons te druk wordt tijdens een wandeling in de natuur.

 8. Houtklover schreef:

  Er gaat niks boven de rust op het platteland…

 9. natuurlijk-rijk schreef:

  Ik vrees dat je weer last hebt van spam; zie hierboven!

 10. Rob Alberts schreef:

  Veel parken waren vroeger tuinen voor een enkeling.
  Nu zijn tuinen vaak voor een enkeling.
  Wandelend door parken voel ik mij nu een rijke tuinbezitter.
  Vriendelijke ntuurgroet uit Amsterdam-ZuidOost.

 11. chelone schreef:

  Elke dag ‘praise ik the lord’ dat ik hier mag blijven wonen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.