een libel en een juffer

Een (heide)libel op de schommel. Meer ga ik niet schrijven, want de juff(e)r(ouw) van Onder de Appelboom heeft een onwaarschijnlijk mooi stukje geschreven dat je zeker moet gaan lezen.

Dit bericht is geplaatst in dieren, further reading met de tags . Bookmark de permalink.

10 reacties op een libel en een juffer

 1. onderdeappelboom schreef:

  Maar allé gij, het compliment is te groot!

  Prachtige vleugeltjes trouwens van die libel; Victor Horta zou er jaloers op zijn!

 2. Thea schreef:

  Oei…wat schrijf je me nou Bart……die ouwe juffer van Onder de appelboom………???

 3. Lotte schreef:

  wederom knap, voorzetlens? straffe zoom? ga jij er met uwe neus voorzitten en waarom vliegen die niet weg? na tuintips ook fotografie tips? :)

 4. tijdtussendoor schreef:

  Is dat jouw vinger waar die op zit?
  Hoedoehiehet…das de vraag die ik me altijd stel ;)

 5. bart schreef:

  @onderdeappelboom: neeneen, u vergist zich, ’t is werkelijk magnifiek, uw schrijfselen!
  @thea: integendeel, de juffrouw van onder de appelboom is een jeugdige deerne!
  @Lotte: 180mm macrolens. Libellen hebben soms de neiging om vanuit een uitkijkpost korte uitvallen naar vliegjes of mugjes te plegen, en dan terug te keren naar hun uitkijk. Deze deed dat ook. Telkens als hij een beestje te lijf ging schoof ik snelsnel veertig cm dichter, tot ik er vlak op zat. Een beetje geduld doeet wonderen. Een slimme mens vertelde me ooit dat je voor natuurfotografie drie dingen moet zijn: technicus (voor het fotograferen zelf), bioloog (voor de kennis van je onderwerp) en poëet (om er iets moois van te maken). Vooral het derde ligt niet makkelijk :-) De ultieme natuurfotografie tip is de (gratis te downloaden) cursus van Rollin (zie op http://www.natuurfotografen.org/
  @tijdtussendoor: hij zit op zo’n metalen schommelbootje, dat met de jaren wat van z’n kleurvastheid heeft moeten laten varen. Mijn vinger zou ik nooit stil genoeg kunnen houden ;-)

 6. Katrien schreef:

  Naast al die andere foto’s is ook deze er eentje waarbij ik een spontane ‘wauw-reactie’ niet kan onderdrukken. Wauwie!

 7. Lotte schreef:

  Bart ding 4 geduld :)
  Cursus Rollin afgedrukt, dank U werk :)
  De cursus ziet er mooi uit en leesbaar, maar met zo’n mooie foto’s als die van u ben ik altijd curieus hoe doe ie het toch en dan wil ik (en misschien wel vele andere) het fijne van weten :)

 8. bart schreef:

  Lotte, Rollin legt voor een een aantal van z’n foto’s ook uit hoe ze gemaakt zijn op z’n site. En hij geeft ook regelmatig cursussen, met praktijkles. Zeker de moeite om die te volgen als je de kans krijgt. En als je over bepaalde van mijn foto’s het fijne wil weten, vraag gerust :-)

 9. Menck schreef:

  Hoho, dat is pas een Foto, zie. Grote F, jazeker. Soms vind ik het jammer dat je je foto’s niet schermbreed kunt openklikken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.