we gaan naar eS eL Ee…

… en Mieke mag nie mee!

Want hoe ’n schoon schaap Mieke ook is, ze hoort niet tot de oude lokale rassen en is derhalve niet uitgenodigd door Steunpunt Levend Erfgoed. U daarentegen hoort wel tot de doelgroep, dus niks belet u! Er zal bovendien schoon volk zijn, met name alvast delegaties van Onder de Appelboom en de Eigenwijze Tuin. En als ik het goed begrepen heb zal ook Kapitein Ukulokio – aka the666bbq weinig overtuigingskracht vergen om als wijze vanuit het oosten af te reizen richting Wachtebeke. Met andere woorden: we have a blogmeeting(ske)! En deze keer niet in een schrale voorjaarswind op een open plantenkwekerij. Hurray!

Meedoen? Je bent zeer welkom! Afspraak op zondag 29 augustus om 14u aan de  ingang van de expo (evenementeneiland, kant van de hoofdparking). Voor de laatkomers komt er rond 15u nog snel iemand op die plaats piepen. Als je van plan bent om langs te komen, laat het weten in de reacties dan weten we op wie we moeten wachten.

Breng vooral ook partner en kroost mee, want behalve een halve dierentuin (zie website SLE) zijn er onder meer ook flink uit de kluiten gewassen speeltuinen aanwezig (zie website Puyenbroeck).

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

20 Responses to we gaan naar eS eL Ee…

 1. onderdeappelboom schreef:

  Zoals je inderdaad wist: wij komen met de hele bende (als het niet watergiet, tenminste…) Merci om de organisatie over te nemen!

 2. Lotte schreef:

  Ik hoop voor jullie dat het meevalt en voor volgend jaar ook een afspraak is, vlak achter mijne hoek… bij wijze van spreken. Maar net dat weekend gaan we beginnen met de finale afbreekwerken van ons huisje.
  Veel plezier!

 3. the666bbq schreef:

  momenteel ver bezuidelijker en tegen dan wat westelijker maar als alles ewa meevalt : zeer graag (x4), of da’k dat van de bakkerij ga kunnen waarmaken is nog nie zeker … wegens dat van die windstreken

 4. Pingback: Ontmoet en groet « Onder de appelboom

 5. onderdeappelboom schreef:

  En vanop mijn blogje kan ik meedelen dat ook mevrouw Pijpenla en de familie Buikberg (als het ook zou kunnen) present tekenen!

 6. bart schreef:

  Juicht! Kan al niet mee stuk. En we zullen mevrouw Buikberg haar les opvragen, dan verliest ze genen tijd met al!

 7. Andy schreef:

  Ik kom ook kijken naar de beestjes (was dat al van plan van voor de uitnodiging van Meneer Eigenwijs), maar ik heb daar ook al een andere afspraak met een vriendin met haar kindjes, dus weet nog niet of ik jullie op het afgesproken uur en plaats zal kunnen vervoegen. Jullie moeten in ieder geval niet blijven wachten op mij (ons). Vermoedelijk trekken jullie dan als een meute, al slachtend en verkrachtend, een spoor van vernieling door de expo ? Afwachten dus of ik jullie in real life te zien krijg, en jullie mij. (de enige die mij kan herkennen is den Bart himself ;-) )

 8. the666bbq schreef:

  dat was bij mij vorige keer ook de weggever zo half verstopt achter zijn fotomarieken. kunde daar eigenlijk iet eten ? blogmeet zonder tafelen is toch tegen de netiquette. wil gerust omrijden voor dat van de vorige keer eigenlijk ;-)

 9. Lotte schreef:

  ik vraag me wel af hoe onbekenden elkaar vinden, staat er iemand met een bordje/paraplu? :)
  t Is maar een vraag voor de verlegen scheten onder ons, en me al voorbereiden voor volgend jaar.
  Ik vind toch jammer van Marieke

 10. bart schreef:

  Ik zal een gigantische courgette in mijn knoopsgat steken ter herkenning (en deze vervolgens plechtig overhandigen aan de mevrouw van Onder de Appelboom, dan moet ik er de rest van de namiddag niet mee sleuren)!
  Er zijn daar self-service restaurant en andere prakkie-fastfood dingen. Onze kroost is echter niet zo restaurant-minded, ik denk dat we het zelf bij een picknick zullen houden voorafgaand aan het bezoek aan de levend erfgoed dag. Zullen we een eerdere afspraak voorzien voor de picknickers onder ons? Er zijn daar uitvoerig veel tafels en co aan de rand van de speeltuin, ideale locatie voor mensen met kinders! En er zijn tafeltjes apart voor wie nog wil studeren of zo (hinthintbuikberg)

 11. natuurlijk-rijk schreef:

  Als SLE lid mag ik daar natuurlijk ook niet ontbreken dacht ik zo. Als alles mee zit dan gaan wij daar ook verschijnen. We zullen er dan ook al vroeger zijn en een picknick zien wij altijd zitten.

 12. onderdeappelboom schreef:

  Ik wil ook wel meedoen met de picknick; graag zelfs. Misschien handig als iedereen voor zijn eigen eten zorgt? Ik voorzie wel een cake voor dessert voor iedereen, als jullie dat aandurven?
  En verder: de buikbergen, de eigenwijzen en de onderdeappelbomen herkennen elkaar ondertussen al. Ik geloof dat de eigenwijzen ook de duivelse bbq-mensen herkennen. Dus als je op het afgesproken tijdstip een grote bende volk een gigantische courgette van de één naar de ander ziet doorgeven, dan weet je dat wij het zijn…

 13. kloofmachine schreef:

  Zo’n picknick lijkt me ook wel wat. Ik ben goed in het maken van koude pastasalades…

 14. the666bbq schreef:

  earlybirdpicnic kan ik niet beloven, ik moet me nu al stiekem zien los te scheuren van de schoonfamilie (dat wordt operatie leven-of-dood) ;-)

 15. Buikberg schreef:

  @Bart: dat wat ge daar boven zegt over les opvragen gaat u nog spijten :-p
  Picknick gaan we hier niet doen, we proberen wel op de andere afspraak te zijn

 16. bart schreef:

  Euhm, gezien de twijfelachtige weersvoorspellingen voor zondag is onze aanwezigheid op de picknickafspraak ook wat onzeker geworden. Maar om 14u beestjes kijken moet wel lukken, desnoods met paraplu!

 17. boerenerf schreef:

  Wij komen ook. Maar het zal eerder tegen 15 uur zijn. Best wel spannend! Voel de zenuwen gieren als ik er aan denk. Verlegen en niet zo sociaal en al. Meneer boerenerf zal wel het woord voeren :-)

 18. onderdeappelboom schreef:

  Wij zeggen ondertussen definitief af voor de picknick… Maar om 14 u zijn we er; ik heb meneer 666bbq een duet beloofd ;-)

 19. bart schreef:

  Inderdaad, picknick is inderdaad beetje tricky business met het klein grut er bij. Wij gaan het ook niet riskeren. Om 14u dus, ingepakt in broeierige kaweekes en met joekels van paraplu’s in de aanslag!

 20. Pingback: Hoe het bij een pint toch allemaal goed kwam « Onder de appelboom

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.