ceci n’est pas un bloot gat!

Vreest niet, het is niet de bedoeling om met de eigenwijze tuin de zacht-erotische* toer op te gaan, maar perziken lijken nu eenmaal keihard op een blote kont, ik kan daar niks aan doen. Ik ben trouwens niet de enige wie dat al is opgevallen. Maar de eigenwijze madam eet nu eenmaal graag perziken en we zitten al met een gígantísche appel- en perenberg, vandaar dat we begin dit jaar voor de opvolging in onze hoogstamboomgaard gekozen hebben voor een ‘Fertile de septembre’. Perziken hadden we namelijk nog niet. In eerste instantie omdat ik daar ook niet veel van verwachtte; ons klimaat is immers bezwaarlijk perzikvriendelijk te noemen. Ten tweede omdat ik perziken vieze harige vis-noch-vlees vruchten vindt. Geef mij maar een knapperige appel, of een sappige meloen. Maar niks zo tussenin astemblieft. (Avocado’s zijn ook al van die slijmdingen).


Soit, tot mijn verbazing heeft onze fertile de septembre, amper een half jaar na aanplant, een twintigtal rijpe perzikjes voortgebracht, die naar verluidt bijzonder lekker zijn. Zelf heb ik ook geproefd, ne mens is dat aan zichzelf verplicht. Maar het heeft mijn aanvankelijk oordeel alleen maar bevestigd. Perziken zijn jukkie. Maar wel mooi, moet ik toegeven.Én ze lijken op een blote kont, wat ik bijwijlen ook wel kan smaken.


*noch enige andere erotische toer, for that part!

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

10 reacties op ceci n’est pas un bloot gat!

 1. hilda schreef:

  watte, geen perzikken lusten, hoe doet een mens dat?

 2. the666bbq schreef:

  aan de blozende wangen te zien hebben ze wel billenklets gehad … raar goestingen hebde gij somtijds ;-)

 3. Thea schreef:

  Hihihihi……nooit zo bekeken!!

 4. Loko Tosh schreef:

  @ Bart: hoe zo “vreest niet”, eindelijk zou ik zo zeggen. de natuur is een eindeloze bron voor sublimatie van de vork en de steel und so weiter und so weiter
  @ Thea: maar nu je ’t zegt, ’t is maar hoe je ’t bekijkt ;)

 5. onderdeappelboom schreef:

  Dus jij hebt zowaar gegoogeld op ‘bloot gat’ en ‘perzik’ , om bij die eerste link terecht te komen? Ik wil echt niet weten wat er allemaal in je zoekresultaten stond ;-)
  PS Je kunt perziken ook opleggen in jenever; zou het dan al lekkerder zijn?

 6. boerenerf schreef:

  Voor de verandering (en per grote uitzondering) is het bij ons ne keer omgekeerd: meneer lust wel perzikken en madam niet. Goed om weten dat perziken het hier ook kunnen overleven en zelfs fruit opbrengen. Wat doen jullie trouwens met die gígantísche appel- en perenberg?

 7. Lotte schreef:

  tip van de dag: als je een perzik schilt pelt t’is hoe je het beziet zit je niet met die harige schil :)
  Vraag van de dag: als je zo’n perzikpit in de grond steekt komt er dan effectief ene uit?

 8. bart schreef:

  @Hilda: gewoon objectief proeven, tiens. Wie ze wel lust laat zich iets wijs maken
  @the666bbq: you ain’t seen nothing yet :-)
  @Thea: vanaf nu kan je nooit nog een perzik eten zonder aan een blote kont te denken :-)
  @LokoTosh: waar uw hart van vol is…
  @onderdeappelboom: volgens mij heb je het wel degelijk geprobeerd, en weet je bijgevolg héél goed wat er in die zoekresultaten staat :-)
  @boerenerf: niks, 99% is voor de beestjes. Hoofdzakelijk uit tijdgebrek om alles te kunnen oogsten en verwerken. Sommige bomen zijn ook gewoon onveilig om nog in te klimmen
  @Lotte: maar dan moet je dat harig ding nog altijd eerst vastnemen vooraleer te schillen he… Geen idee of je uit een pit een perzik kan telen. Wellicht wel maar ik denk dat de meeste perzikbomen ook geënt worden op een onderstam. Veel cultivars maken zelf niet zo’n goede wortels, vandaar dat enten. Dus zou het kunnen dat een perzikboom uit een pit het niet echt schitterend doet.

 9. Lotte schreef:

  Bart je kan het ook in hapklare stukjes laten snijden door de andere Eigenwijze in uw buurt ;)

 10. Lode schreef:

  @boerenerf: Wij hebben dit weekend onze appels geplukt. Een 120-tal kg hiervan heb ik gisteren laten persen tot appelsap (een mix van verschillende soorten). Ik had hiervan zo’n 75L sap die direct in een bag-in-box van 5L werd gestopt die je dan tot 2 jaar kan bijhouden. Ze wisten me te vertellen dat gemiddeld een 8kg appels zo’n 5L sap opgeleverd. Ik ben langsgeweest bij een mobiele fruitpers ( http://www.houtlandsetuinsappen.be/ ).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.