MIJN TUIN (punt) ORG

Kijk’keer hoe modern wij nu wel zijn, hier in de Eigenwijze tuin. Lid van communities en al. Helemaal web2 en mee met onzen tijd zelfs, naar ’t schijnt. Mijntuin.org, een soort twitter / facebook- achtig dingk van voor en door tuinliefhebbers. Gratis en voor niks en op ’t eerste zicht zelfs ecologisch tuinierig van inslag. Zou wel eens tot iets interessants kunnen uitgroeien. Derhalve heb ik mij gelijk aangemeld zie, je kan mij vinden/volgen onder bart@eigenwijzetuin.be. A zo bangelijk hip da’kik ben jong!

Dit bericht is geplaatst in further reading. Bookmark de permalink.

20 reacties op MIJN TUIN (punt) ORG

 1. Lotte schreef:

  amai diene is toch mee met zijne tijd, worden we ook op de hoogt gehouden van elke appel die valt :P

 2. hoow schreef:

  ook maar eens proberen

 3. buikberg schreef:

  “Beheer uw tuin online”
  “Maak een virtuele tuin aan: de digitale versie van je eigen tuin”

  Bestaat dat niet al ?
  Noemde dat niet ‘farmville’ ?

  rap weggeklikt

 4. bart schreef:

  @Lotte: vandaag 74.
  @hoow: groot gelijk :-)
  @buikberg: Tsss, en wat gaat Linde daar van zeggen, dat haar ouders niet mee zijn met hunnen tijd? Mij lijkt het echt wel potentieel hebben, bijvoorbeeld weten ze me daar nu te zeggen dat ik mijn okkernoten moet oogsten. Als dat ook voor de moestuin zo werkt met herinneringskes, dan zie ik dat helemaal zitten.

 5. the666bbq schreef:

  netwerken is nooit slecht, maar weeral iet om in te vullen … en vallen de okkernoten niet vanzelf genoeg uit de boom om te komen zeggen dat ze (zo goed als) rijp gaan beginnen zijn ? dan heb je nog tijd om de rest eruit te slagen als de spontane chute de kakkerij niet kan volgen. De tamme kastanjes laten zich ook stilaan zien langs de wandelpaden (zakskes meenemen vanaf nu) ;-)

 6. dieter schreef:

  een mens vraagt zich af hoe hij ooit zijn tuin zonder dit spul kon beheren!

 7. warre schreef:

  … ik ben ook eens gaan piepen … en al snel gezwicht om er ook aktief eens een kijkje te nemen … ik ben benieuwd

 8. bart schreef:

  @meneerBBQ: dat van die okkernoten was geheel ter illustratie. Het interessante komt als ze mij zullen weten te zeggen wanneer ik mijn komkommers moet zaaien en mijn aardappels moet kisten en zo. Dan zal ik voor een keer op tijd zijn misschien.

 9. Loko Tosh schreef:

  @Bart: (punt) ORG ? kfersta ernixfan
  @the666bbq: ook bij okkernoten heb je vroege en late en bovendien zal de lokale situatie ook wel zo zijn impact hebben. Bij mij staan twee notelaars, één ervan begint zijn eerste noten te lossen, van de andere zijn alle bolsters nog goed gesloten. De hazelaars par contre zijn al duchtig bezig met zaaien, en niet teveel oorwurmen, ik droom al van een paar liter hazellikeur, gegrilde hazelnoten etc. Hoog tijd ook voor de vlierbessen.

 10. the666bbq schreef:

  “hij zei meneer tegen me” (waar zit dat reclammeke tegenwoordig) ;-) … op tijd is wel handig ja
  @loko : durum jus (soort, standplaats, klimaat,… lastig om te “wake-me-up’en”) en ik weet nog iet heéel lekker met hazelnoten amai…

 11. onderdeappelboom schreef:

  Met al die nieuwe tuinblogjes die erbij gekomen zijn, vrees ik dat ik mijn virtuele leven eigenlijk al uitgebreider vind dan gewenst; dus ik laat de kelk even aan mij voorbij gaan. Maar het ziet er plezanter uit dan die moestuinblog, als ik zo vrij mag zijn. Na inspectie van ‘de specialisten’, samen met dieter-uit-de-commentaren moesten we vaststellen dat er eigenlijk geen enkele specialist met een moestuin bijzat, en dat voor een moestuinblog. Dat zal bij die tuinpuntorg toch al wat anders zijn. Veel plezier ermee!

 12. Loko Tosh schreef:

  @ 666: ik zit al op mijn knietjes …

 13. the666bbq schreef:

  hmm, Loko, dacht ik even dat de vrolijke boodschap van de ‘meneer-mij’ uit de reklam vlotter dan voorzien een relatie aanging met de ‘Bart groet ’s morgens de moestuindingen tegenwoordig al eens op tijd dankzij punt.org (handig)’, en er daardoor een klein maar vervelend genoeg communcatieprobleempje was ontstaan (men moet mij niet meneer’en), maar je wacht misschien gewoon op de nootjes ;-) (die komen er aan, asap)

  maar nu ge daar toch zit … ;-)

 14. Loko Tosh schreef:

  @666: ’t ging hem natuurlijk om dat heéel lekker ding met hazelnoten … pleeezzzz

 15. Sander schreef:

  Ook een leuke site in dit genre: http://www.tuinsms.nl Hier kun je ook een virtuele tuin aanmaken maar krijg je berichten in de mailbox of per sms. Gemakkelijk!

  groeten Sander

 16. chelone schreef:

  Ook even gaan kijken naar die site. Het valt me nogal tegen. Vele planten die ik intikte bestaan (nog) niet in hun repertorium. Toen ik ‘Chelone’ intikte kwam ik bij mijn familienaam terecht omdat ik Chelone daar ook als mijn password gebruikte. Is het dan de bedoeling dat iedereen daar nu mijn echte naam kan zien? Wat ik ervan begrijp is dat wij voor hen een database moeten opstellen. Dan kan iedereen toch gewoon de plant bij Google opzoeken, lijkt me.

 17. chelone schreef:

  Wat ook heel eigenaardig is; bij het inloggen verschijnt automatisch mijn avator van wordpress. Hoe kan dat?

 18. bart schreef:

  @Chelone: ik denk dat het de bedoeling is er een soort heel praktijkgerichte moestuin- wikipedia van te maken. En de agendafunctie is in dat verband wel een handig iets. Maar los daarvan: iedereen beslist maar of hij / zij er iets in ziet hé, ik heb verder niks met mijntuin.org te maken. ivm je avatar : geen idee, dat zal je daar moeten vragen. Enne… persoonlijk zou ik mijn paswoord toch veranderen nu, want iedereen die hier kwam kijken kan in jouw naam berichtjes gaan posten op die site

 19. chelone schreef:

  Je hebt gelijk Bart. Voorlopig bekijk ik die site liever als bezoeker tot de kinderziektes van de baan zijn. Die moestuininfo is intussen mooi meegenomen.

 20. Lieven schreef:

  @Chelone Dat jouw avatar automatisch te zien is, komt omdat jij op WordPress blijkbaar gebruik maakt van Gravatar (zie http://www.gravatar.com). MijnTuin.org ondersteund dit ook en dus is jouw WordPress avatar direct zichtbaar .. handig toch ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.