groot onderhoud

bij op koriander

Grote manoeuvres dringen zich stilaan op in de eigenwijze tuin. Hagen scheren (eentje is al gedaan), hooiweides maaien en afvoeren, gras afrijden (heb ik nét gedaan), nieuw in te zaaien stukken tuin afdekken (nieuw stuk moestuin voor volgend jaar is al gebeurd), afsluitingen herstellen, overmatige vijverplanten uitscheppen, vanalles en nog wat oogsten,… en dat zijn nog maar de dingen die móeten gebeuren, niet wat ik graag ook nog zou doen. Het worden drukke dagen in de tuin met andere woorden. En gezien er mooi weer voorspeld wordt de komende dagen heb ik alvast enkele dagen verlof gepland.  Kan ik tegelijk nog wat van plantjes en de beestjes genieten, zoals van dat bijtje op de korianderbloemetjes hier boven. A ja!

Dit bericht is geplaatst in in eigen tuin met de tags . Bookmark de permalink.

4 reacties op groot onderhoud

 1. onderdeappelboom schreef:

  Allé, 1-0 voor jou :-) Ik mag de komende dagen minstens 10 uur per dag op mijn bureau zitten… Maar euh, hoor ik daar van moestuinuitbreidingsplannen, of versta ik het verkeerd?
  Verder: klinkt bekend, die hele hoop najaarstuinplannen!

 2. Lotte schreef:

  Geniet van uw vrije dagen :)

 3. bart schreef:

  @Onderdeappelboom: ooh! aah! Kijk, dat komt er dan van met mijn diarree aan blogpostjes; vergeet ik gewoon op pertinente vragen te antwoorden. Inderdaad, moestuin breidt met nog eens zo’n 15m² uit. Maar ’t is niet voor mij, ’t is voor de kindjes! :-)
  @Lotte: merci, ik ben volop bezig :-)

 4. onderdeappelboom schreef:

  Amai, al direct voor elk 5 m², mooi! Maar het woord ‘diarree’, daar kan ik voorlopig nog even slecht tegen ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.