de mol in konijnenvacht

Wolven in schapenvacht, ze zijn tot op heden nog niet in de Eigenwijze Tuin waargenomen. Hun verre verwanten echter hebben er een vaste stek. Het betreft hier meer bepaald de mol in konijnenvacht, een minder bekend maar daardoor niet minder vervaarlijk mythisch dier. Drie stuks huizen er daarvan ten onzent. Ogenschijnlijk lieve schattige dwergkonijntjes, die misschien wel eens voor de schijn een putje zouden durven graven, maar daarbij toch zeker niet dieper dan dertig centimeter zouden durven gaan zeker? Ja taraara! Onder die fluffy pluisbol huist een blind-fanatieke mol, vergis u niet! Met als enige missie: graven en blijven graven. Dieper! Verder! Nog dieper! To boldly go where no rabbit has gone before! In no time een pijp van ruim een meter lang en een halve meter diep, liefst nog op een plek waar je er gegarandeerd uw voet in omslaat. Het janhagel!

Stond ik daar dus mooi, met mijn kippendraad, een halve meter diep ingegraven. Los er onderdoor ja! Al mijn werk veur niet! Precies of ik doe dat allemaal voor mijn plezier en heb niks anders te doen en al!

Dus zitten ze nu in een kuipje van kippengaas. Graven definitief uitgesloten. Pech. ’t Zal ze leren.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

8 reacties op de mol in konijnenvacht

 1. hildeken schreef:

  ah ja, voor die schattigste beestjes der beestjes moet je wat over hebben!!

 2. dieter schreef:

  die onderste heeft het blijkbaar al door, want die kijkt wel erg beteuterd

 3. Lotte schreef:

  oh geen foto van de architecturale graafwerken, en zijn deze te huur voor de antwerpse werken? maar eigenlijk had ik graag even gezien hoe zo’n hol er uit ziet, we hebben achter de composthoop een hol, nogal diep, ik heb er eens met een stok ingepord watje als ik durfde niet met mijn hand in het hol te voelen.

 4. Robin schreef:

  “To boldly go where no rabbit has gone before!”

  Strijk van het lachen gelegen :)

 5. bart schreef:

  @Lotte: bij de composthoop? ook goed mogelijk dat het van een rat is dan. Geen foto’s van de graafwerken inderdaad, er is nu eenmaal weinig fotogenieks aan een gat in de grond.

 6. Eef schreef:

  En ik mijn zus maar voor gek verklaren dat ze de omheining rond en onder hun konijnenhok hadden ingegraven …

 7. Lotte schreef:

  Fotogeniek zullen die foto’s inderdaad niet zijn, maar de ontdekking van ons hol aan de composthoop vroeg ik me terstond af, zou er geen boekje zijn “Herken de holbewoner aan de hand van het hol” Zoals je ook een boekje hebt met verschillende veren om zo de vogel te spotten die z’n pluimen verloren had :)
  En euh Bart je had wel iets romantischer kunnen zeggen dan een hol van een rat, ik zat daar dus wel bijna onder druk van men wederhelft met men hand in.

 8. bart schreef:

  @Eef: je zus is slimmer dan je denkt :-)
  @Lotte: nochtans, een ratje kan ook zeer aanhankelijk zijn ‘tschijnt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.