bleh bleh bleh

Djutoch! Gisteren stonden er aan de -voormalige- mesthoop een tiental geschubde inktzwammen in volle glorie. Prachtige grote paddenstoelen, schitterend om zien. Maar gisteren zat de eigenwijze madam werkgerelateerd  in Bazel,  en moest er naast brood bakken, beesten eten en drinken geven en schimmeltomaten weghalen ook kalkoenschnitzel met pommes duchesse en appelmoes dan wel erwtjes klaargemaakt te worden. Daar dienden ook de nodige huistaken tot een goed einde gebracht én nagekeken te worden. Daar moesten schermers naar schermlessen gebracht en weer afgehaald te worden. Daar moesten giraffen getekend worden ter inkleuring. Daar moest kortom de gebruikelijke avondspits doorploegd worden, en nog wel in staat van technisch weduwnaarschap!

Dus veel meer dan tien minuten kon ik er niet afpietsen om wat foto’s te maken. Van de raprap. Had ik een half uur gehad, het waren wél schone geweest. Maar nu moet ge’t stellen met middelmatige foto’s. Want vandaag zijn die mooie paddenstoelen veranderd in een hoopje zwarte drab. Bleh, bleh, bleh, zeg ik dan :-(

Dit bericht is geplaatst in paddestoelen met de tags . Bookmark de permalink.

13 reacties op bleh bleh bleh

 1. Loko Tosh schreef:

  en had je ze in jong stadium geoogst dan waren ze nog lekker in de pan ook, neen, niet de kinders maar die geschubde inktzwammers of course

 2. hildeken schreef:

  ik weet niet niet waarom, maar ik vind die geschubde macrofotos griezelig…

 3. Thea schreef:

  Nou…ik vind de laatste foto anders nog meer dan de moeite waard!!!

 4. hildeken schreef:

  ik weet niet zo haren en schubben.. ze doen me ergens aan iets denken _iets raar_iets griezeligs_ ik weet het niet… Vindt iemad dat nog?

 5. Noëlle schreef:

  Van die eerste foto schrok ik een beetje! En zelf mag je dan niet zo tevreden zijn, je foto’s kunnen er gerust mee door!

 6. Raf schreef:

  ik vind die eerste foto prachtig; doet me wat denken aan een waterval…

 7. AnneTanne schreef:

  De titel van je blogje deed me aan schapen denken, dus je eerste foto deed me denken aan een schaap dat veel te lang in de regen gestaan had…
  Soms moet de rest van de tekst er dus echt wel bij ;-)

 8. bart schreef:

  @Loko Tosh: maar dan ook 72 uur lang geen EtOH. Thanks but no thanks :-)
  @Hildeken, Noëlle en Raf: eigenaardig hoe eenzelfde foto zo verschillende reacties kan opwekken. Zou het dat zwart-witte zijn dat voor het griezel effect zorgt?
  @Thea: bedankt Thea, maar er zat (denk ik) toch meer in. Goed genoeg, maar niet wat het had kunnen zijn.
  @Annetanne: mijn schapen kunnen de ‘L’ niet uitspreken ;-)

 9. Loko Tosh schreef:

  @Bart: Etoh abstinentie NIET nodig, zelf getest, bleh bleh :)

 10. Lotte schreef:

  EtOH ? abstinentie? ook kan hier iemand een woordje uitleg geven? Kwestie van mijne woordenschat uit te breiden :)

 11. bart schreef:

  @Lotte: Vooral de grote kale inktzwam bevat coprine, een stof die met alcohol (ofte ethanol, ofte EtOH) nare dingen doet in je lijf. Zie ook hier . De geschubde inktzwam bevat dat coprine niet, of toch in elk geval in veel mindere mate. Vandaar dat Loko Tosh zijn dagelijkse slemppartijen niet heeft moeten onderbreken. Tot hij eens in zijn benevelde toestand de verkeerde inktzwammen tussen zijn bokes legt natuurlijk :-)

 12. Lotte schreef:

  Bart merci voor deze heldere uitleg. Zal ik hier uit onthouden dat boswandelingen in gezelschap van alcohol niet verstandig is en Loko Tosh beter geen boterhammen met alcohol doorspoelt :)
  Abstinentie zal ik de komende dagen aan de lijve zelf ondervinden, in de vorm van vermindering van C10H14N2.

 13. Loko Tosh schreef:

  @Lotte: C10… ? zo ver kan ik niet tellen hoor. Boswandelingen, boterhammen, alcohol, … het heeft allemaal niet zoveel met verstand te maken, maar met plezier en goesting.
  @Bart: cheers mate en spaarzaam met dat H20 :)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.